Acasă Politica Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș: „Sclavia, traficul de persoane, traficul de...

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș: „Sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală și tortura nu se mai prescriu”

1234
DISTRIBUIȚI

Alina Gorghiu, senator liberal de Timiș, salută recenta aprobare în Parlament a proiectului de lege înaintat chiar de aceasta, împreună cu Iulia Scântei și Gabriel Andronache, care presupune ca unele infracțiuni grave, printre care traficul de persoane, proxenetismul sau sclavia, să nu se mai prescrie.

„Sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală și tortura nu se mai prescriu. Autorii acestor infracțiuni grave vor răspunde penal, indiferent de termenul care a trecut de la săvârșirea faptei. Parlamentul a votat în acest sens. Este un alt semnal important care confirmă că pentru actuala majoritate, siguranța oamenilor, în special a minorilor, este o prioritate. Și șansa României de a nu mai avea cazuri de genul celor de la Țăndărei sau cauze de genul Al-Nashiri contra României, dar și de a nu mai vedea țara noastră în top la capitolul agresiuni sexuale împotriva minorilor sau la numărul de persoane traficate”, explică Gorghiu.

Proiectul menționat de senatoare mai aduce o modificare importantă Codului penal: pedepsirea cu închisoarea de la șase luni la doi ani a celor care nu denunță faptele de agresiune sexuală, de trafic și exploatare săvârșite împotriva minorilor.

„Se elimină astfel situațiile în care termenele de prescripție se împlinesc înainte ca dosarele să poată fi soluționate, iar autorii pedepsiți. Era nevoie de aceste modificări în Codul penal. Pentru că victimele necesită o atenție sporită din partea legiuitorului. Ne-am asumat că vom face legi bune. Și ne ținem de promisiune!”, mai precizează Alina Gorghiu.

Comentarii

comentarii