Acasă Politica Alina Gorghiu susţine deschiderea unui punct de trecere a frontierei între Beba...

Alina Gorghiu susţine deschiderea unui punct de trecere a frontierei între Beba Veche – Kubekhaza

DISTRIBUIȚI

Dacă până acum, pe la Triplex Confinium, punctul de triplă frontieră între Beba Veche-Ungaria şi Serbia, este deschis doar două zile pe an, în luna mai, de zilele Euroregiunii DKMT, oamenii locului vor să aibă un punct de trece a frontierei deschis tot anul.

Ei i-au cerut senatoarei PNL de Timiş, Alina Gorghiu, să le susţină solicitarea la guvern, iar aceasta spune că a depus deja la guvern cererea.

„Foarte mulţi cetăţeni din zona aceea m-au rugat să formulez în numele lor o întrebare adresată guvernului, pe care am depus-o, este vorba despre posibilitatea deschiderii unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche spre Ungaria, până la prima localitate din Ungaria fiind o distanţă de 1,5 km . În trecut a existat acest drum direct, dar astăzi se poate parcurge exclusiv prin Cenad, care presupune o distanţă suplimentară de peste 50 km. Pentru cei care locuiesc în Beba Veche, deschiderea unui asemenea punct de frontieră ar reprezenta un argument clar pentru creşterea schimburilor economice cu Ungaria, pentru îmbunătăţirea mediului socio-cultural, mai ales că la doar 16 km de frontieră se află oraşul Szeged, un alt important centru industrial, comercial, cultural şi sportiv”, a spus Gorghiu.

Comentarii

comentarii