Acasă Actualitate Alina Gorghiu, urmașa Elenei Udrea. Impostura unui CV în care a pretins...

Alina Gorghiu, urmașa Elenei Udrea. Impostura unui CV în care a pretins că a făcut simultan un doctorat, deputăție, consiliere la stat și muncă la cabinetul privat de avocatură

DISTRIBUIȚI

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, are o traiectorie prin universitățile private care seamănă uimitor cu cea a ”celebrei” Elena Udrea. Impusă în 2016 de conducerea de la București pe listele PNL Timiș, Alina Gorghiu trage deja sforile să fie prezentă pe aceleași liste și pentru alegerile din acest an, deși legăturile ei cu alegătorii din județ sunt cel mult vagi.

Conform jurnaliștilor de la Libertatea, avocatul Alina Gorghiu își ascunde elegant impostura în CV, cu formulări ambigue sau omisiuni: absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul UCDC; licenţă în ştiinţe juridice, specializarea Ştiinţe juridice şi Administrative la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Abrevierea UCDC ascunde, în fapt, impostura, fiind vorba de Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, o facultate pe bani, care a fost de multe ori ținta unor scandaluri în presă, de la care au luat diplome Elena Udrea, Rodica Stănoiu și Titus Corlățean.

Dacă e să ne luăm strict după CV-ul de pe site, doamna Gorghiu face și un doctorat în Drept. Perioada asta cu doctoratul este fascinantă.

Conform CV-ului ”actualizat”, Alina Gorghiu a reușit ”performanța” ca, la nici 30 de ani, să facă un doctorat și, în același timp, să fie deputată din partea PNL, consilieră a directorilor de la AVAS, practician în insolvență, asociată a unei firme de avocatură abonată la contracte cu statul și (coincidență) AVAS-ul, mediator autorizat, arbitru în cadrul Curții Internaționale de Arbitraj Comercial Internațional; secretară a Comisiei Juridice de disciplină și imunități și să fie prezență aproape non-stop la televiziuni de tip Antena 3.

Conform CV-ul mai vechi, de la Camera Deputaților, a mai făcut și un curs la Harvard, iar în timpul liber a publicat 4 cărți. La 30 de ani, fără doctorat, doamna Gorghiu a fost și lector universitar, la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, timp de patru ani și la Universitatea Titu Maiorescu. La acest capitol a depășit-o pe Elena Udrea, care a făcut același lucru, numai că la o vârstă un pic mai înaintată. Între 2004 și 2008 mai face o facultate, la Pitești. Nu este îndeajuns, mai face și un master de Comunicare la București, timp în care este și doctorandă la Iași, și, în tot acest timp, este și consilieră PNL la sectorul 5. Masterul se suprapune cu alt master în Drept la una dintre cele mai controversate “fabrici de diplome”, Universitatea pe bani Hyperion. La toate cele de mai sus se adaugă, în aceeași perioadă, 2006, și studiile postuniversitare de la colegiul lui Oprea, studii și ele “uitate” în CV-ul de la Senat, în timp ce este, desigur, un avocat liberal de mare succes. Mai face și un curs postuniversitar cu specializare în Drept care nu mai apare în noul CV.

Sursa: libertatea.ro

Comentarii

comentarii