Acasă Actualitate Alo, Poliția Timiș! Drogul zombi face ravagii la Timișoara. Luați măsuri!

Alo, Poliția Timiș! Drogul zombi face ravagii la Timișoara. Luați măsuri!

1637
DISTRIBUIȚI

Otrava extrem de periculoasă K2 denumită și “drogul zombi” continuă să facă ravagii la Timișoara. Miercuri, 27 martie, la ora 12.30, acest tânăr de nici 20 de ani (foto) se afla în Piața Sinaia, îndoit de la mijloc, dar în picioare, blocat pe trotuar, năuc și inconștient de starea lui, în această poziție ciudată, specifică persoanelor care consumă această substanță.

Nu puteai discuta cu el, fiindcă nu prea avea reacții la întrebări. Doi tineri a încercat să îl ajute, dar nu au reușit să comunice cu el. Ei au sunat la spital să vină salvarea, să îl ia de pe stradă.

Specialiștii susțin că simptomele pe care le manifestă consumatorii pot porni de la confuzie până la nebunie. Ei au halucinaţii, stări nervoase puternice şi creşterea rapidă a tensiunii arteriale. Adesea efectele duc la moarte. Otrava a ajuns în atenția specialiștilor americani în 2010, iar de atunci drogul s-a răspândit în toată lumea, inclusiv la Timișoara.

Dacă în urmă cu câțiva ni etnobotanicele făceau ravagii, iar cu greu au fost stopate, acum otrava K2 încă trece neobservată de Poliția Timiș. Trebuie luate măsuri, până nu va fi prea târziu și tot mai mulți tineri să cadă pradă drogului și să umple străzile ca zombii.

“În 2011, Drug Enforcement Administration (DEA), din Statele Unite ale Americii, a inclus pe lista substanţelor ilegale cinci compuşi descoperiţi în K2, pentru a putea reduce vânzările, însă fabricanţii au încercat să păcălească legislaţia prin înlocuirea cu alţi compuşi legali. Acest fapt a condus la crearea unei noi versiuni a K2, care este mult mai periculoasă decât variantele precedente. Noul produs poate provoca scăderea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac, provocând comă, cedarea rinichilor şi convulsii”, scrie descopera.ro.

Comentarii

comentarii