Acasă Actualitate ALTAR a aprins 113 candele în Piața Operei, în memoria eroilor martiri...

ALTAR a aprins 113 candele în Piața Operei, în memoria eroilor martiri ai Revoluției din 1989 de la Timișoara 

DISTRIBUIȚI

În centrul Timișoarei, în Piața Operei, vineri 16 decembrie, de la ora 20.00, au fost aprinse candele în memoria celor care au murit la Revoluția din Decembrie 1989. Revoluționari de la ALTAR și urmașii celor căzuți au fost prezenți în Piața Operei, unde au format o cruce din candele.

Virgil Hosu, președintele Asociației Altar 1989, a explicat: “Vineri 16 decembrie 2022 comemorăm 33 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 și am aprins 113 candele în memoria tinerilor martiri care și-au dat viața pentru libertatea noastră. Asociația ALTAR desfășoară această activitate în fiecare an. Încă mai avem multe de îndeplinit ca și societate pentru a ajunge unde ne-am dorit atunci. Mai avem mulți pași de făcut pentru ca tânăra generație să simtă democrația implementată îm structurile societății românești”.

La eveniment a fost prezentă și Irina Leulescu, secretar de stat, venită de la București la invitatia ALTAR. Ea a declarat: “Timișoara comemorează și aniversează 33 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. Atunci suflete de oameni uciși de forțele de represiune ceaușiste s-au înălțat la cer în numele libertății și al democrației, pentru o viață mai bună. Candelele aprinse în Piața Operei din Timișoara pentru sufletele lor reprezintă lumina care să le urmeze sufletele acolo unde sunt”.

 

Comentarii

comentarii