Acasă Actualitate ALTAR a aprins 113 candele în Piața Victoriei în memoria martirilor Revoluției...

ALTAR a aprins 113 candele în Piața Victoriei în memoria martirilor Revoluției de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Asociația Luptătorilor din Timișoara Arestați în Revoluție (ALTAR) a organizat o manifestare religioasă de aprindere de candele, în memoria celor 113 martiri, în Piața Victoriei din Timișoara, sâmbătă 16 decembrie, la ora 20.00.

La eveniment, a fost prezent și Mihai Dodu, secretarul de stat al Secretariatului de Stat cu  Problemele Revoluționarilor, venit de la București, urmaș al martirului, Daniel Dodu.

“Este o datorie sa fiu aici cu prilejul marcării celor 34 ani de la începerea Revoluției în Decembrie 1989 la Timișoara, cu capul plecat și cu speranța că evenimentul va rămâne pe veci în memoria românilor”, a spus Mihai Dodu.

Cu acest prilej, Virgil Hosu, președintele ALTAR  a declarat:

“Ne aflăm în Piața Victoriei să marcăm 34 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 și să ii comemorăm pe martirii căzuți atunci. Aceste 113 candele le aprindem an de an în memoria celor care și-au dat viața pentru libertatea noastră. Astfel, ne readucem aminte de cei care au plecat de lângă noi, dându-și viață pentru a elibera țara de regimul comunist. De asemenea, 386 de persoane au fost rănite, prin împușcare în acele zile”.

Comentarii

comentarii