Acasă Actualitate ALTAR îi invită pe parlamentarii din Timiș să respingă proiectul Iași oraș-martir...

ALTAR îi invită pe parlamentarii din Timiș să respingă proiectul Iași oraș-martir al Revoluției din Decembrie 1989

385
DISTRIBUIȚI

Asociația Luptătorilor din Timișoara Arestați în Revoluția din Decembrie (ALTAR) 1989, președinte Virgil Hosu, face apel la întreaga clasă politică în special la parlamentarii din Timiș să ia atitudine față de proiectul de lege promovat de senatorul USR, ieșean Dan Lungu, prin care se dorește ca Iașul să primească titlul de oraș-martir al Revoluției Române din Decembrie 1989.

Parlamentarii din Timiș sunt invitați să fie solidari cu asociațiile de revoluționari din Timișoara și să respingă proiectul senatorului ieșean, în memoria eroilor martiri din Timișoara și a sutelor de răniți și arestați în care s-au sacrificat inclusiv pentru libertatea celor care promovează acest proiect de lege cu iz politic.

”Acest demers al senatorului Dan Lungu duce în derizoriu ideea de oraș-martir și bagatelizează jertfa eroilor martiri din Timișoara. Totodată se subestimează rolul istoric pe care Timișoara l-a avut în Revoluția Română din Decembrie 1989 și propune promovarea Iașului ca și inițiator al Revoluției Române. A recunoaște Iașul ca oraș martir înseamnă a călca în picioare istoria recentă a poporului român. Solicităm respingerea acestui proiect de lege”, se arată în mesajul ALTAR 1989 Timișoara.

Comentarii

comentarii