Acasă Actualitate Alți 12 pacienți, aflați în stare critică, infectați cu Covid, transferați vineri...

Alți 12 pacienți, aflați în stare critică, infectați cu Covid, transferați vineri în Ungaria

DISTRIBUIȚI

Continuă transferul pacienților infectați cu Sars-Cov-2 în unitățile sanitare din Ungaria. În cursul zilei de vineri alți 12 români aflați în stare critică sunt transferați în unul dintre spitalele țării vecine.

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre 5 pacienți intubati care vor fi transferați în centrul universitar din Debrecen și 7 pacienți (2 intubați și 5 cu necesar de oxigen) care vor fi transferați în centrul universitar din Szeged.

Toți pacienții se află în stare stabilă, sunt transportabili și sunt internați în unitățile de primiri urgențe ale unor spitale din București și din țară.

Autoritățile au transferat joi primii zece pacienți, în cadrul înțelegerii cu autoritățile de la Budapesta, care s-au arătat dispuse să preia o parte din bolnavii în stare gravă care nu mai au loc în spitalele românești.

„Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi infectați cu Covid-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto. El a menţionat „provocările extrem de serioase” şi în creştere cu care se confruntă România în ultimele zile ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19.

Comentarii

comentarii