Acas─â Eveniment Am datorii la stat, am bani de dat!

Am datorii la stat, am bani de dat!

613
DISTRIBUIȚI

So┼úul fostei directoare TVR Timi┼čoara, Br├óndu┼ča Armanca, dator v├óndut la stat…
Alexandru Armanca, so┼úul directorului Institutului Cultural Rom├ón din Budapesta, are datorii la stat de 130.000 de lei. Aceast─â sum─â a fost acumulat─â ├«n perioada ├«n care Armanca era adminstratorul firmei SC. PIEM SRL, cu sediul ├«n Timi┼čoara.

├Än decurs de mai mul┼úi ani, administratorul firmei „a uitat” s─â pl─âteasc─â c─âtre statul Rom├ón impozitul pe venitul micro├«nteprinderilor, adic─â impozitul pe salarii ┼či pe profit. ├Äntre timp, Alexandru Armanca a renun┼úat la firma pe care o conducea, pentru c─â a ajuns diplomat. Este vorba despre un ciudat conflict de interese, cel pu┼úin a┼ča reiese din declara┼úia f─âcut─â la dosar de c─âtre acesta.

"Eu nu sunt o persoan─â public─â"

„Acest proces este strict problema mea personal─â, asta pentru c─â eu nu sunt o persoan─â public─â. ├Än momentul de fa┼ú─â, eu nu am nicio afacere ├«n Rom├ónia”, ne-a declarat, vizibil iritat, Alexandru Armanca.  Atunci c├ónd vine vorba despre declara┼úii  ├«n instan┼ú─â, Armanca este diplomat cu acte ├«n regul─â, ├«n schimb atunci c├ónd vine vorba s─â fie subiectul unui articol de ziar, Armanca nu mai este o persoan─â public─â, ci un biet cet─â┼úean anonim. Ei bine, acest biet cet─â┼úean ┼či-a ├«nchis afacerile pe care le avea ├«n Rom├ónia, f─âr─â a pl─âti ├«ns─â datoriile c─âtre stat. Adic─â aproape 130.000 de lei. Culmea este ├«ns─â c─â so┼úia acestuia, Br├óndu┼ča Armanca, este directorul Institutului Cultural Rom├ón din Budapesta, iar aceasta este pl─âtit─â din bani publici. Procesul ├«n care Alexandru Armanca este chemat ├«n fa┼úa  magistra┼úilor are un nou termen, ├«n 9 martie. Pentru c─â acesta a cerut r─âgaz instan┼úei, s─â-┼či preg─âteasc─â ap─ârarea. Oricum, fostul administrator al firmei SC. PIEM SRL  are un program foarte ├«nc─ârcat ├«n martie. Asta pentru c─â ├«n data de 10 martie trebuie s─â fac─â fa┼ú─â unui nou proces ├«n care i se cer daune morale de 100.000 de euro. Mai multe am─ânunte despre acest caz pute┼úi afla ├«n num─ârul de m├óine al ziarului ZIUA de Vest.

 

Comentarii

comentarii