Acasă Cultura Ambasada Franței și Institutul Francez din Timișoara organizează Zilelor Filmului de Umor...

Ambasada Franței și Institutul Francez din Timișoara organizează Zilelor Filmului de Umor 2018

1372
DISTRIBUIȚI

Ambasada Franței și Institutul Francez din Timișoara, în parteneriat cu Orange, Filarmonica Banatul, Primăria și Consiliul Local, organizează cea de-a 9-a ediție a Zilelor Filmului de Umor 2018.

Ați încercat vreodată să ieșiți la un film cu alte câteva sute de prieteni? Din 15 până în 17 iunie, aveți ocazia de a trăi această experiență. Comedii franțuzești recente, actori celebri, realizatori cunoscuți și deja îndrăgiți la Timi;oara, eroi și anti-eroi. Toate acestea vor anima din nou, timp de 3 seri, locul bine cunoscut: Grădina Capitol.

La ediția precedentă, cele 1000 de locuri ale grădinii de vară nu au fost de ajuns pentru Dany Boon și a sa polițistă irezistibilă! Anul acesta, publicul timișorean are întâlnire cu ultimul său film – Familia mea nebună – o comedie despre originile care te ajung din urmă atunci când credeai că ai ajuns în vârful carierei, despre ciocnirea a două lumi diametral opuse, despre familie și de vizionat cu toată familia !

Aventurile profesional-familiale sunt completate de aventuri romantice. Fie că este vorba despre Pierre (Pierre Richard) care descoperă Internetul și site-urile de întâlniri la 75 de ani sau de Isabelle (Juliette Binoche), artistă pariziană și mamă divorțată în căutarea unei iubiri „ca-n filme”, situațiile puse în scenă sunt pline de haz, dar și de tandrețe.  Scenarii în aparență obișnuite, condimentate cu poante bine alese și cu dialoguri suculente, interpretate admirabil de actori a căror faimă a depășit granițele Franței – iată ce promit cele trei seri dedicate filmului de umor à la française !

Filmele sunt subtitrate în limba română. Intrarea este liberă! În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc în sala Capitol.

PROGRAM

VINERI 15 IUNIE 22:00

Un profil pentru doi / Un profil pour deux (Franța, 2017) I 96 de minute. Regia : Stéphane Robelin

Cu : Pierre Richard, Yaniss Lespert, Fanny Valette

Muzică originală de Vladimir Cosma

SÂMBĂTĂ 16 IUNIE 22:00

Familia mea nebună / La Ch’tite famille (Franța, 2018) I 107 minute

Regia: Dany Boon

Cu: Dany Boon, Line Renaud, Laurence Arn, Valérie Bonneton

DUMINICĂ 17 IUNIE 22:00

Lumina dinăuntru / Un beau soleil intérieur (Franța, 2017) I 95 de minute

Regia: Claire Denis

Cu: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Gérard Depardieu

PROGRAMUL DETALIAT

VINERI 15 IUNIE 22:00

Un profil pentru doi / Un profil pour deux (Franța, 2017) . Regia : Stéphane Robelin. Cu : Pierre Richard, Yaniss Lespert, Fanny Valette. Durata: 96 de minute. Muzică originală de Vladimir Cosma. Distribuitor în România : Cine Europa. Pierre are 75 de ani, este văduv și duce o viață destul de singuratică de când și-a pierdut soția. Fiica lui îi aduce un calculator, cu gândul că i-ar putea stimula curiozitatea și că, cine știe, poate și-ar face chiar prieteni noi. Cu ajutorul lui Alex, tânăr profesor de informatică, Pierre începe să navigheze online și nu trece mult timp până să descopere un site de întâlniri.

SÂMBĂTĂ 16 IUNIE 22:00

Familia mea nebună / La Ch’tite famille (Franța, 2018)

Regia: Dany Boon. Cu: Dany Boon, Line Renaud, Laurence Arn, Valérie Bonneton. Durata: 107 minute. Distribuitor în România : Cine Europa. Valentin D. şi Constance Brandt, un cuplu celebru de arhitecţi şi designeri, se pregătesc pentru deschiderea unei expoziţii personale în prestigiosul Palais de Tokyo din Paris. Valentin ţine ascuns un mare secret, fără de care n-ar fi putut ajunge în lumea exclusivistă a design-ului de lux; este vorba despre originile sale modeste, provinciale. Când mama, fratele şi cumnata apar pe nepusă masă la vernisajul expoziţiei, cele două lumi se ciocnesc inevitabil.

DUMINICĂ 17 IUNIE 22:00

Lumina dinăuntru / Un beau soleil intérieur (Franța, 2017) . Regia: Claire Denis. Cu: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Gérard Depardieu. Durata: 95 de minute. Distribuitor în România : Independența Film. Isabelle, artistă din Paris, mamă divorțată, caută iubire, acea iubire la care toți visează.

 

Comentarii

comentarii