Acasă Cultura Ambasadoarea Franței în România, doamna Laurence Auer, conferențiază, marți, la UVT

Ambasadoarea Franței în România, doamna Laurence Auer, conferențiază, marți, la UVT

215
DISTRIBUIȚI

Seria de evenimente „Ambasadori la UVT” continuă cu prelegerea  „Franța și România în contextul relansării europene”, susținută de ambasadoarea Franței în România, Excelența Sa, doamna Laurence Auer, în data de 8 iunie, de la ora 16.20, online, pe facebook UVT.

Evenimentul va fi organizat marți, cu începere de la ora 16.20, când va avea loc transmisia live din Aula Magna Ioan Curea a Universității de Vest din Timișoara și marchează o nouă deschidere către internaționalizare, organizat în cadrul seriei „Ambasadori la UVT”.

Excelența Sa, doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, va fi prezentă în Aula Magna a UVT și ca susține prelegerea „Franța și România în contextul relansării europene”.

Colaborarea dintre Franța și România, precum și bunele relații dintre cele două țări sunt bine-cunoscute și întreținute permanent în rândul comunității academice a Universității de Vest din Timișoara. Discuția cu Excelența Sa, doamna ambasador Laurence Auer, va viza relațiile dintre Franța și România și perspectivele de dezvoltare pentru perioada ce va urma.

Născută la Geneva, licențiată în limba și literatura engleză și având un Masterat în arabă (Universitatea Aix-Marseille), E.S., doamna Laurence Auer, a obținut diplome de studii aprofundate la Institutul de Studii Politice din Aix-en-Provence și din Paris. Domnia Sa și-a început cariera diplomatică în 1984 în cadrul Ministerului Culturii, urmând să activeze în funcții de Responsabil de misiune în cadrul Direcției de politici de dezvoltare, în cadrul Direcției Națiunile Unite, precum și la cabinetul Secretarului de stat pe lângă Prim-Ministrul Franţei, responsabil pe probleme de mediu. Secretar II la Reprezentanța permanentă a Franței pe lângă Comunitățile Europene de la Bruxelles și purtător de cuvânt la Comisia Europenă de la Bruxelles, doamna Laurence Aues este, în prezent, Ambasador al Franței în România și în această calitate va susține la UVT prelegerea cu titlul „La France et la Roumanie dans le context européen de relance”. Evenimentul, moderat de conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu, va avea loc în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT și va fi transmis LIVE, pe pagina de facebook a UVT.

 

 

Comentarii

comentarii