Acasă Actualitate Ambasadorul Bulgariei, la Festivitatea de începere a anului școlar, la Liceul Dudeștii...

Ambasadorul Bulgariei, la Festivitatea de începere a anului școlar, la Liceul Dudeștii Vechi Timiș

DISTRIBUIȚI

Luni, 5 septembrie, debutul anului școlar 2022-2023 la Liceul ”Sfinții Kiril și Metodii” din Dudeștii Vechi Timiș a fost unul cu totul special și inedit, fiindcă au fost prezenți și invitați din Bulgaria.

Deschiderea a avut loc la Căminul Cultural Dudeștii Vechi unde alături de gazde, cadre didactice, copii și părinți, au fost prezente oficialități din Bulgaria.

Este vorba de Excelența Sa Radko Todorov Vlaykov, ambasadorul Republicii Bulgaria la București, Raina Mangiucova, director al Agenției pentru bulgarii din străinătate, deputat Nacov Gheorghe, reprezentantul bulgarilor în Parlamentul României, preotul paroh Mirciov Sebastian, directorul Liceului Sfinții Kiril și Metodii, Topciov Petru și nu în ultimul rând reprezentantul administrației locale, primarul Bono Cucalan.

Cu acest prilej, inspectorul școlar general, prof. Aura Codruța Danielescu, i-a mulțumit pentru grija acordată învățământului, educației, elevilor și dascălilor. Elevii de liceu și preșcolarii vor păși în acest nou an școlar în încăperi noi: clădirea liceului renovată și eficientizată energetic și clădirea grădiniței construcție complet nouă, construită cu fonduri europene, ambele clădiri oferind condiții de învățare la cele mai înalte standarde.

De asemenea, prof. Aura Danielescu, după festivitatea de deschidere a anului școlar, împreună cu ceilalți invitați, a depus flori la monumentul episcopului Nikola Stanislavici, părintele spiritual al bulgarilor din Banat și la monumentul omului de cultură, profesorul Carol Telbizov, iar la final a vizitat clasele renovate ale liceului și clădirea cea nouă a grădiniței.

 

Comentarii

comentarii