Acasă Actualitate Ambasadorul Germaniei la București a vizitat Timișoara

Ambasadorul Germaniei la București a vizitat Timișoara

340
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timis, Alin Nica, a primit vizita Execlenței Sale dr. Peer Gebauer, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Federale Germania în România. Oficialul german a fost însoțit de soţia sa, Sonja Gebauer, şefa Secţiei Cultură din cadrul Ambasadei Germaniei la Bucureşti, şi de Regina Lochner, consul al Germaniei la Timișoara.

Ambasadorul a evidenţiat dorinţa de aprofundare a cooperării, pentru a dezvolta în continuare relaţii bilaterale în toate domeniile de interes comun, mai ales că Germania este cel mai important investitor în economia românească, iar Timișul este unul din județele unde aportul investițiilor germane se resimte puternic.

Unul dintre subiectele abordate a vizat dezvoltarea terminalului cargo al Aeroportului Traian Vuia, pentru sporirea capacităților aeroportului pe zona de marfă, împreuna cu toată infrastructura necesară.

S-a discutat și despre o pistă de testare pentru automobile autonome la propunerea unei firme germane, precum și referitor la îmbunătăţirea infrastructurii căii ferate pentru creşterea vitezei de circulaţie la valori de viteză cuprinse între 120 şi 160 km/h, pe întregul tronson Timișoara –Caransebeș. Acesta este propus spre finantare prin Planul Național de Reconstrucție și Redresare (PNRR), alături de întroducerea locomotivei cu hidrogen pe tronsonul Timișoara-Reșița, în scopul de a asigura o mai bună conectare a zonei montane cu cea de câmpie a Banatului.

Promovarea la Berlin a unui proiect comun al Muzeului Național al Banatului cu Muzeul din Berlin a fost un alt subiect abordat, în contextul în care cercetarea arheologică sistematică de la Cornești a unei fortificații din epoca bronzului târziu a fost inițiată de arheologi germani, iar Consiliul Județean Timiș a avut o importantă contribuție financiară.

Discuțiile au făcut referire și la proiectul ”Timișoara Capitală Culturală-2023”, în cadrul căruia orașul și județul nostru vor beneficia de o multitudine de oportunități în domeniul culturii și cel al turismului.

 

Comentarii

comentarii