Acasă Administraţie Ambasadorul Israelului în România, în vizită la Timișoara. Întâlniri separate cu Nica...

Ambasadorul Israelului în România, în vizită la Timișoara. Întâlniri separate cu Nica și Oneț pe de o parte, și cu Dominic Fritz pe de altă parte

947
DISTRIBUIȚI

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a fost prezent miercuri, 25 noiembrie, la Timișoara. Acesta a avut două întâlniri cu reprezentanții administrației locale și județe. Pe de o parte, s-a întâlnit cu Dominic Fritz, primarul Timișoarei. Pe de altă parte, cu Liliana Oneț, prefectului județului Timiș, și Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Cu Fritz, ambasadorul a vorbit despre comunitatea evreiască din Timișoara și proiecte comune de smart city și planuri de investiții. Cu Nica și Oneț, David Saranga a vorbit despre actuala colaborare dintre Israel și județul Timiș, dar și de posibile viitoare cooperări în diverse domenii, precum economie, sănătate sau agricultură.

„M-am bucurat să-l primesc azi pe Excelența Sa Dl. David Saranga, Ambasadorul Israelului, care a vizitat, pentru prima oară, Timișoara. Și i-a plăcut.

Ne leagă nu doar patrimoniul extraordinar pe care l-a dat Timișoarei comunitatea evreiască, și pe care m-am angajat să-l reabilităm, dar și spiritul inovator. M-a invitat într-un grup de lucru între Israel și România în care vrem să dezvoltăm proiecte comune de Smart City. L-am invitat să vină împreună cu oameni de afaceri din Israel, anul viitor, să promovăm Timișoara ca un loc de investiții inovatoare.

Cu astfel de colaborări vom întări profilul internațional al orașului. Vreau ca Timișoara să fie mai vizibilă pe scena internațională și să profităm economic și cultural de atractivitatea pe care o avem pentru turiști, studenți și investitori”, a transmis Dominic Fritz.

„Prefectul județului Timiș, doamna Liliana Oneț, și președintele Consiliului Județean, domnul Alin Nica, s-au întâlnit astăzi cu Excelența Sa domnul David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

În timpul întrevederii a fost făcută o scurtă prezentare a județului Timiș și  au fost abordate teme legate de întărirea relațiilor de colaborare dintre Israel și județul Timiș, precum și domeniile de interes reciproc.

În acest sens, s-a stabilit organizarea, în cursul anului viitor, a unui eveniment comun în cadrul căruia să se identifice oportunități de colaborare în domeniul economic, dar și în alte domenii precum sănătatea și infrastructura de sănătate, agricultura, procesarea produselor agricole, irigații, managementul apei, tehnologia informației, educație, smart city și, nu în ultimul rând, cultura”, au transmis și reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

Comentarii

comentarii