Acasă Actualitate Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, s-a întâlnit cu rectorii Alianței Timișoara Universitară

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, s-a întâlnit cu rectorii Alianței Timișoara Universitară

DISTRIBUIȚI

În 16 decembrie 2020, o zi simbolică pentru timișoreni și pentru toți românii, Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit o întâlnire cu semnificație deosebită.

Ambasadorul SUA în România, Excelența Sa, domnul Adrian Zuckerman, a fost oaspetele Timișoarei, prezent la evenimentele comemorative dedicate Revoluţiei din 1989. În agenda diplomatului american s-a aflat și invitația de a participa la o întâlnire cu rectorii universităților publice timișorene, alături de reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara și Consiliului Județean Timiș.

”Pe agenda dezbaterilor desfășurate la Universitatea de Vest Timișoara, am avut bucuria de a prezenta proiectul pe baza căruia Alianța Timișoara Universitară a luat ființă în 2020, dar și ambiția centrului nostru universitar de a se consolida ca principal driver al dezvoltării vestului țării, prin inovație, cultură, valori umaniste, științifice și multiculturalitate”, a explicat prof. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Alianța Timișoara Universitară (ATU), prima structură de cooperare și consolidare a centrului universitar și a platformei de cercetare, dezvoltare și inovare științifică din Timișoara, își propune să contribuie în mod relevant, printr-o strategie comună a celor patru universități publice din orașul nostru, la devenirea Timișoarei ca pol de referință pentru Europa centrală și de Est.

”Mesajul nostru pentru înalții reprezentanți diplomatici care ne fac onoarea de a ne vizita se concentrează tot mai mult spre dorința de a angaja valorile universitare în interesul comunităților noastre, mai ales pe cunoscuta axă a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii”, a subliniat Pirtea.

 

Comentarii

comentarii