Acasă Actualitate Ambasadorul Tunisiei cheamă românii în excursii sigure în ţara sa

Ambasadorul Tunisiei cheamă românii în excursii sigure în ţara sa

424
DISTRIBUIȚI

Tunisia a trecut prin multe zbateri în ultimul timp, care au zdruncinat serios starea de securitate de acolo. Au fost proteste sociale, iar represiunile s-au soldat cu 66 de morţi. Ambasadorul Tunisiei la Bucureşti spune că situaţia este sigură şi îi invită pe români să-i viziteze ţara. „Invităm românii să vină în număr mare în Tunisia. Securitatea e garantată şi nu e nici o problemă să aveţi o vacanţă plăcută în Tunisia”, a declarat Excelenţa Sa Mahbouba Chebbiguiga, ambasadorul Republicii Tunisiene la București. 

Marţi, 27 martie, ambasadorul s-a aflat într-o vizită la Timişoara, unde s-a întâlnit şi cu prefectul de Timiş, Mircea Băcală. „Am discutat cu domnul prefect întărirea relaţiilor economice dintre cele două ţări şi participarea Tunisiei la evenimente culturale care să aibă loc în Timişoara. Am studiat posibilitatea de participare a unei trupe tunisiene la Festivalul Internaţional de Folclor care se organizează aici, în Timişoara. Am vorbit şi despre crearea unei asociaţii tunisiene în Timişoara, o asociaţie cu vocaţie culturală. Va participa la activităţi culturale pentru a face cunoscute tradiţiile tunisienilor în Timişoara”, a spus Excelenţa Sa Mahbouba Chebbiguiga, în vizita sa la Timişoara.

Studenţii tunisieni au probleme cu viza

Comunitatea tunisiană din Timişoara e constituită mai mult din studenţi cu specializări de medicină generală, stomatologie şi farmacie. Această comunitate s-a integrat foarte bine în comunitatea din Timişoara, dar studenţii tunisieni au probleme legate de viză. Studenţii din Tunisia trebuie să-şi înnoiască această viză o dată la şase luni, deşi alţi studenţi străini fac acest lucru o dată pe an. „Am avut o discuţie cu rectorul universităţii, în vederea analizării posibilităţi de a prelungi vizele studenţilor din Tunisia în fiecare an şi nu din şase în şase luni cum e acum. Ei se consideră nedreptăţiţi din acest motiv”, a spus prefectul de Timiş, Mircea Băcală.

Comentarii

comentarii