Acasă Eveniment Ambulanţa, SMURD şi ISU Timiş vor avea un singur punct de comandă,...

Ambulanţa, SMURD şi ISU Timiş vor avea un singur punct de comandă, în cazurile de urgenţă

501
DISTRIBUIȚI

punct de lucru unic smurd1sPână acum, acest proces a mai avut loc în 30 de judeţe din ţară.

Conform Ministerului Sănătăţii, în perioada următoare, procesul de integrare a Dispeceratelor Serviciilor de Ambulanţă şi SMURD va avea loc şi în judeţul Timiş.

“Practic, Dispeceratele Ambulanţei, SMURD vor fi puse la un loc. Actvitatea va fi mult mai eficientă”, a declarat dr. Mihai Grecu, şeful UPU Timişoara.
Până acum, acest proces a mai avut loc în 30 de judeţe din ţară. Dispeceratele integrate sunt realizate de către Ministerul Sănătăţii,  împreună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne şi ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.
“Sistemul ne va ajuta la eficientizarea activităţii operaţionale de intervenţie. În acest fel, se va permite o coordonare mai bună a resurselor de intervenţie care aparţin Serviciului de Ambulanţă şi SMURD, cu restul intervenţiilor pe care le desfăşoară pompierii în situaţii de urgenţă, în special în cazul accidentelor colective, iar existenţa unui dispecerat într-o singură locaţie permite gestionarea eficientă a tuturor resurselor”, a declarat secretarul de stat dr. Raed Arafat.

Comentarii

comentarii