Acasă Actualitate AmCham ar putea deschide o filială la Timișoara

AmCham ar putea deschide o filială la Timișoara

544
DISTRIBUIȚI

Președinele CJ Timiș, Alin Nica, și ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, au discutat, la Timișoara, despre deschiderea unei filiale al American Chamber of Commerce in Romania – AmCham, în capitala Banatului. Oaspetele a efectuat o nouă vizită în orașul de pe Bega, fiind la final de mandat. Un alt subiect discutat a fost amenajarea unei secții a Revoluției din 1989 în cadrul Muzeului Victimelor Comunismului, care se va deschide la Washington.

Nica i-a mulțumit ambasadorului pentru contribuțiile aduse întăririi parteneriatului strategic dintre cele două state, caracterizându-l drept cel mai apropiat ambasador de poporul român dintre toți ambasadorii SUA

„Consolidarea independenței energetice a României, proiectele din domeniul apărării și al combaterii corupției, dovedesc că Statele Unite ale Americii sunt principalul aliat al țării noastre. La nivelul Timișului, sprijinirea unor proiecte în domeniul protecției sociale, implicarea în inițiative precum Via Carpathia, activitatea Comisiei Fulbright sau promovarea parteneriatelor între universități din Timiș și din SUA sunt demersuri concrete care își vor arăta beneficiile pe termen lung.”, a anunțat, după întâlnire, Alin Nica.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat importanța deschiderii unei filiale a Camerei de Comerț Americane în România, la Timișoara, structură care ar dinamiza investițiile companiilor americane în zona de vest. Într-o altă ordine de idei, Alin Nica a solicitat sprijin din partea autorităților americane pentru ca viitorul Muzeul al Victimelor Comunismului din Washington sa aibă o secțiune dedicată Revoluției de la Timișoara.

Comentarii

comentarii