Acasă Actualitate Amendă de 10.000 de lei pentru muzica difuzată într-un local din Timișoara

Amendă de 10.000 de lei pentru muzica difuzată într-un local din Timișoara

399
DISTRIBUIȚI

O cafenea din Timișoara, Lau-Tim Caffe, a primit o amendă de 10.000 de lei pentru că difuza muzică pentru care nu deținea drepturile de autor sau consimțământul titularului. În trecut, localul din Piața Traian a mai fost sancționat de polițiștii locali pentru nereguli pe linie comercială.

În ultimele luni, polițiștii locali au verificat, alături de reprezentanții Uniunii Producătorilor de Fonograme din România, respectarea prevederilor legale privind dreptul de autor și drepturile conexe. În urma controalelor, peste 20 de societăți comeciale au fost verificate și somate să achite taxele către UPFR. Toate, mai puțin Lau-Tim Caffe, s-au conformat și au obținut licențele.

„Reamintim că dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau științifice, precum și asupra altor opere de creație intelectuală este recunoscut și garantat în condițiile Legii 8/1996 actualizată. […] Astfel, potrivit actului normativ menționat, comunicarea publică, fără autorizarea sau consimțământul titularului drepturilor recunoscute de prezenta lege, a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe, se sancționează cu amendă de la 6.000 la 60.000 lei”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii