Acasă Actualitate Amendă de 40.000 de lei, după incendiul izbucnit la Becicherecu Mic, la...

Amendă de 40.000 de lei, după incendiul izbucnit la Becicherecu Mic, la un depozit de materiale plastice

DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii ISU Timiş au aplicat o amendă de 40.000 de lei administratorului depozitului de materiale plastice de la Becicherecu Mic, de lângă Timişoara, unde sâmbătă a izbucnit un incendiu pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Cauza incendiului este un foc aprins şi lăsat nesupravegheat. 

Reprezentanţii ISU Timiş au finalizat cercetările în privinţa incendiului care a avut loc, sâmbătă, la Becicherecu Mic, unde au ars cantităţi mari de deşeuri din mase plastice, iar coloana de fum înaltă de zeci de metri se putea vedea şi de la 20 de kilometri depărtare.

Potrivit ISU Timiş, incendiul a pornit de la un foc făcut în curtea depozitului, foc care a fost lăsat nesupravegheat sau nu a fost stins complet. Vântul a împrăştiat flăcările, astfel că pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi au ars resturi din plastic, dar şi într-o hală acoperită. Hala a fost complet distrusă şi nici nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, drept urmare cei de la ISU Timiş i-au amendat pe administratorii depozitului cu 40.000 de lei.

În plus, a fost sesizată Garda de Mediu, iar comisarii urmează să ia şi ei o decizie după ce vor încheia cercetările legate de gradul de poluare la care s-a ajuns din cauza arderilor de deşeuri.

Sâmbătă, în jurul orei 12.30, pompieri din mai multe localităţi au intervenit la Becicherecu Mic, lângă Timişoara, după ce o coloană groasă de fum negru s-a ridicat deasupra unui depozit de deşeuri din mase plastice care luase foc, în zona fostului CAP.

Comentarii

comentarii