Acasă Actualitate Amenințarea apelor, în Banat

Amenințarea apelor, în Banat

DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore, cele mai multe ploi au căzut în bazinele hidrografice: Bega, Bârzava, Moravița, înregistrându-se la stațiile hidrometrice din zonă valori cuprinse între 12- 18,3 l/mp – atenționează Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara.

La stația hidrometrică Moniom (de pe râul Bârzava) s-au înregistrat ploi de 18,3 l/mp, la sh Moravița (de pe râul Moravița) s-au înregistrat ploi de 18,2 l/mp, la sh Făget (de pe râul Bega) s-au înregistrat ploi de 17,4 l/mp și la sh Balinț (de pe râul Bega) s-au înregistrat ploi de 16,3 l/mp.

Prin urmare, debitele râurilor sunt în creștere în toate bazinele hidrografice din Banat.

Momentan, depășiri ale Cotei de Atenție, aferente codului galben de inundații, se înregistrează pe cursurile de apă:

Gladna, la stația hidrometrică Fârdea

Sașa, la stația hidrometrică Poieni

Chizdia, la stația hidrometrică Ghizela

Bega, la stația hidrometrică Făget

Hidrologii ABABanat monitorizează permanent debitele cursurilor de apă. Vă reamintim că spațiul hidrografic Banat se află sub incidența Avertizării hidrologice cod galben până sâmbătă, 21 ianuarie, ora 12.00 (actualizat).

Cum se realizează colectarea și transmiterea datelor în cazul avertizărilor hidrologice?

Hidrometrii noștri realizează zilnic observații privind nivelul apei la stațiile hidrometrice. Stațiile hidrologice colectează datele din teren, iar Dispeceratul ABA Banat transmite aceste date la structurile implicate în gestionarea situațiilor de urgență (ISU, Prefectură, INHGA, ANAR).

În perioada avertizărilor hidrologice, colectarea datelor de pe teren se face astfel: Cod din 4 în 4 ore. Cod din 2 în 2 ore. Cod din oră în oră.

 

Comentarii

comentarii