Acasă Actualitate Amenzi de 40.000 de lei pentru formarea rampelor de gunoaie

Amenzi de 40.000 de lei pentru formarea rampelor de gunoaie

753
DISTRIBUIȚI

În ultima săptămână, polițiștii locali au continuat acțiunile pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public din Timișoara. În această perioadă au fost găsite 15 persoane care contribuie la formarea rampelor clandestine, numărul total al acestora ajungând la 53. Suma totală strânsă de polițiști, în civil și patrulare, este de 40.000 de lei.

După urmărirea celor care aruncă gunoaie pe străzile Uranus, Brândușei, Zlatna, Abrud sau Labirint, polițiștii au concluzionat că numărul celor surprinși este în scădere. În schimb, o noutate a fost magazinul Carrefour din zona Dâmbovița, care a fost sancționat cu amendă de 2500 lei deoarece nu a gestionat corespunzător deșeurile provenite din activitatea desfășurată. Pentru aceeași faptă a fost sancționat și un șantier din Piața Doina cu aceeași sumă.

Ca urmare a acțiunilor polițiștilor, asociațiile de proprietari de pe strada Uranus, la intersecție cu Aleea Cristalului, au suplimentat numărul de pubele de colectare și le-au asigurat astfel încât să se mai depoziteze resturi pe lângă ele. Poliția Locală Timișoara amintește că abandonarea de deșeuri pe domeniul public și necolectarea selectivă sunt sancționate, conform HCL 371/2007, cu sume între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și care pot ajunge până la 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Comentarii

comentarii