Acasă Administraţie Amenzi de 49.000 lei pentru șoferii care și-au parcat mașinile pe digurile...

Amenzi de 49.000 lei pentru șoferii care și-au parcat mașinile pe digurile de apărare de pe Bega

285
DISTRIBUIȚI

Inspectorii Apelor Române Banat au controlat digurile de apărare de pe Bega, pe tronsonul aval Timișoara – Uivar. Aceștia au găsit ceea ce le-a și fost sesizat de câțiva cetățeni responsabili: autoturisme care circulau sau staționau pe diguri.

Prin urmare, au fost aplicate 7 amenzi în 2 ore în valoare totală de 49.000 lei pentru această aroganță făcută de șoferii care au circulat pe digurile de apărare.

Este interzisă circulația cu vehicule pe diguri! Amenzile sunt mari, chiar și pentru persoanele fizice: de la 25.000 lei la 30.000 lei, pentru persoane juridice și de la 6.500 lei la 7.000 lei, pentru persoane fizice

Legislația este foarte clară: “𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑧𝑖𝑠𝑎̆ 𝑐𝑖𝑟𝑐𝑢𝑙𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑐𝑢 𝑣𝑒ℎ𝑖𝑐𝑢𝑙𝑒, 𝑡𝑟𝑒𝑐𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑢 𝑎𝑛𝑖𝑚𝑎𝑙𝑒 𝑠𝑎𝑢 𝑠𝑡𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟𝑎 𝑝𝑒 𝑏𝑎𝑟𝑎𝑗𝑒, 𝑑𝑖𝑔𝑢𝑟𝑖 𝑠𝑎𝑢 𝑐𝑎𝑛𝑎𝑙𝑒, 𝑐𝑢 𝑒𝑥𝑐𝑒𝑝𝑡̦𝑖𝑎 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑎𝑛𝑢𝑚𝑒 𝑑𝑒𝑠𝑡𝑖𝑛𝑎𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑠𝑐𝑜𝑝 𝑠𝑎𝑢 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑖 𝑜𝑝𝑒𝑟𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒”.(Legea Apelor nr. 107/1996 completată, art. 87, pct 37).

”Atenție: asemenea controale se vor mai efectua! O zi cu soare poate aduce o amendă mare dacă încalci Legea Apelor! Știați că: Circulând cu vehicule pe diguri, în timp, este afectată structura de rezistență a digului!”, atenționează ABAB Timișoara.

 

Comentarii

comentarii