Acasă Actualitate Amenzi de 63.500 lei în ultima săptămână, pentru abandon deșeuri, șantiere, necolectare...

Amenzi de 63.500 lei în ultima săptămână, pentru abandon deșeuri, șantiere, necolectare selective și ambrozie

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat, în ultima săptămână, în intervalul 21.08-25.08.2023, o serie de verificări ale sesizărilor de la cetățeni, precum și acțiuni punctuale pe diferite linii. Astfel, au fost verificate și reverificate în vederea stabilirii respectării măsurilor impuse, un număr de 38 sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare ori amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, rerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice. Totalul sancțiunilor aplicate pe linie de protecția mediului a fost de 38, cu amenzi în valoare de 63.500 lei.

  • Astfel, pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, polițiștii locali au verificat 125 de asociații de proprietari. Au fost aplicate pe această linie 14 sancțiuni în valoare de 32.000 lei fiind identificate și 15 rampe care au fost tranmise către Primărie în vederea luării măsurilor de salubrizare. Totodată, pe linie de prevenire, au fost împărțite 100 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și de informare asupra consecințelor abandonului de deșeuri pe domeniul public.
  • Pe linie de menținere a curățeniei, asigurarea rampelor de spălare a utilajelor și gestionare a deșeurilor din construcții, polițiștii locali au verificat un număr de 20 de șantiere, fiind aplicate un număr de 5 sancțiuni cu valoare 12.500 lei.
  • Pe linie de control al terenurilor neîntreținute și infestate cu ambrosia, polițiștii locali au verificat 30 de astfel de terenuri, fiind aplicate un număr de 4 sancțiuni, conform Legii 62/2018, cu mențiunea că în săptămânile anterioare au fost aplicate alte 33 de sancțiuni pe această linie.
  • În ceea ce privește depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, respectiv conștientizare pentru prevenirea și reducerea fenomenului, Polițiștii locali au identificat și transmis către Primărie un număr de 15 rampe clandestine de deșeuri. Au fost identificate și sancționate 15 persoane cu amenzi de 19000 de lei, pentru abandonul deșeurilor pe domeniul public, depozitare și neutilizare a recipientelor care duc la formarea de rampe. Au fost verificate 128 contracte de salubrizare ți au fost împărțite 100 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

Comentarii

comentarii