Acasă Eveniment Amenzi de 80.000 de lei pentru două firme din București și Caransebeș...

Amenzi de 80.000 de lei pentru două firme din București și Caransebeș cu sediu la Timișoara. Depozitau deșeuri inclusiv pe domeniul public

DISTRIBUIȚI

Două firme din București și Caransebeș au fost amendate cu 80.000 de lei pentru că au ajuns să creeze rampe clandestine de deșeuri pe proprietățile deținute în Timișoara, deșeuri care ajungeau uneori și pe domeniul public. Una dintre acestea se folosea de terenul deținut pe bulevardul Eroilor de la Tisa, pe fosta platformă Guban, în timp ce cealaltă, de un teren de pe Calea Urseni. Fiecare a primit câte o amendă de 40.000 de lei din partea Poliției Locale Timișoara.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului monitorizează și iau măsuri, în permanență, în cazul persoanelor fizice și juridice care depozitează deșeuri pe domeniul public, dar și privat, formând rampe clandestine de deșeuri, adevărate surse de poluare. Un astfel de caz este cel al unei societăți din București, care deține terenul de pe Bdul Eroilor de la Tisa (fosta platforma Guban) și care nu a luat măsuri de salubrizare, pe teren și în clădirile dezafectate fiind acumulată o cantitate mare de deșeuri. Astfel, societatea a fost sancționată cu 40.000 de lei conform OUG 195/2005 privind protecția mediului. Cu aceeași sumă a fost sancționată și o societate din Caransebeș, care deține un teren de peste 48.000 mp pe Calea Urseni și pe care s-a constatat acumularea unei cantități mari de deșeuri provenite din construcții, amenajări interioare și alte deșeuri amestecate, fapt care reprezintă un real risc pentru sănătatea locuitorilor din zonă. În ambele situații s-a stabilit și termenul de 10 zile pentru salubrizarea și predarea deșeurilor către un agent economic autorizat”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Potrivit datelor acestora, de la începutul acestui an, au fost aplicate 227 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 460.000 lei, celor care nu au respectat legislația referitoare la abandonarea de deșeuri și protecția mediului. Acțiunile de verificare a acestor aspecte vor continua și în perioada următoare, promit polițiștii locali.

Comentarii

comentarii