Acasă Eveniment Amenzi de până la 10.000 de lei pentru doi tineri care...

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru doi tineri care au aruncat pe domeniul public sacii de gunoi cărați cu mașini de lux

DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara continuă să îi amendeze pe cei care abandonează deșeuri pe domeniul public. Unul dintre cele mai recente cazuri este cel al unor tineri care au transportat mai mulți saci de gunoi în portbagajele unor mașini de lux. Aceștia au găsit de cuviință să îi arunce lângă pubelele destinate pieței volante din parcarea Stadionului „Dan Păltinișanu”. După ce vor fi identificați, cei doi vor primi și câte o amendă de până la 10.000 de lei.

„O zonă în care s-au constatat probleme de acest gen, semnalate inclusiv de către reprezentanții pieței care are activitate în perimetrul respectiv, este zona Stradionului Dan Păltinișanu, în care are loc piața volantă. Aici era mizerie și din cauza celor care umpleau pubelele amplasate pentru comercianți cu deșeuri menajere, iar vânzătorii de produse nu mai aveau unde să pună resturile provenite din activitatea desfășurată. Una din măsuri a fost securizarea acestor pubele, astfel încât să nu mai existe astfel de situații.

În ultimele zile au fost și observați cu ajutorul înregistrărilor video unii dintre cei care, dorind să scape de deșeuri, le-au abandonat pe domeniul public. Este vorba despre doi tineri, care, aflați la volanul unor mașini de lux, au fost surprinși venind cu autovehiculele, cu sacii de gunoi în portbagaj, și au lăsat gunoiul menajer lângă pubele, nemaiavând posibiltatea să-l arunce în interiorul acestora. Cei în cauză urmează să fie sancționați de polițiștii locali, sancțiunile ajung până la 10.000 de lei, conform OUG 92/2021.

Atragem din nou atenția cetățenilor să respecte legislația din domeniul protecției mediului, să nu abandoneze resturi pe domeniul public, să nu amestece deșeurile menajere cu cu cele reciclabile și să-și încheie contracte cu firmele de salubritate pentru a nu risca sancțiuni drastice”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii