Acasă Eveniment Amenzi de peste 100.000 de lei pentru persoanele care nu au purtat...

Amenzi de peste 100.000 de lei pentru persoanele care nu au purtat mască și societățile comerciale care nu au respectat măsurile impuse, în Timiș, luni

DISTRIBUIȚI

Autoritățile județene au continuat, și luni, 26 octombrie, să verifice dacă timișenii poartă sau nu mască în toate locurile publice, în localitățile unde a fost depășită o rată de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori, și cele aglomerate, în rest. Au fost, de asemenea, verificate și societățile comerciale. Amenzile, în total, au trecut de 100.000 de lei.

Ca de obicei, sub autoritatea Instituției Prefectului, au participat la aceste acțiuni polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului. Și de această dată, au fost verificate, printre altele, piețele, târgurile, terasele, centrele comerciale și mijloacele de transport în comun.

Au fost verificate 339 de societăți comerciale şi 151 de mijloace de transport, dintre care 92 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate 905 persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 285 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 108.700 lei.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri.

Mulțumim operatorilor economici care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor care au înțeles importanța măsurilor sanitare.

Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă! Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

Comentarii

comentarii