Acasă Eveniment Amenzi pentru mutilarea câinilor, date de polițiștii de la Protecția Animalelor la...

Amenzi pentru mutilarea câinilor, date de polițiștii de la Protecția Animalelor la stâne din Timiș

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Timiş au aplicat două sancţiuni contravenţionale de 4.000 de lei şi au constatat două infracţiuni privind intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, în urma unor controale desfăşurate la unităţile de tip stână din judeţ.

În ultimele două săptămâni, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu cei ai poliţiilor municipale şi orăşeneşti, secţiilor de poliţie rurale şi ai posturilor de poliţie comunale din cadrul Poliţiei Timiş au efectuat verificări la unităţile de tip stână de pe raza de competenţă, pentru stabilirea condiţiilor în care sunt ţinute animalele.

Poliţiştii au verificat 496 de astfel de locaţii, fiind identificate 189.352 de ovine, a transmis, joi, Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea dispoziţiilor legale privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Totodată, au fost constatate două infracţiuni care privesc intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor, în baza legii privind protecţia animalelor.

Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de bunăstare şi protecţie a animalelor, proprietarilor de animale le-au fost aduse la cunoştinţă obligaţiile care le revin, conform legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor vor desfăşura în continuare activităţi de supraveghere şi control la nivelul unităţilor de tip stână aflate pe raza judeţului, în vederea identificării şi sancţionării faptelor de natură contravenţională ori penală la normele de legislaţie privind protecţia animalelor.

Comentarii

comentarii