Acasă Actualitate Amenzi pentru parcarea pe pistele de bicicliști, date de pe segway

Amenzi pentru parcarea pe pistele de bicicliști, date de pe segway

777
DISTRIBUIȚI

Începând cu luna mai, polițiștii locali din Timișoara au patrulat pe segway-uri pentru a verifica dacă conducătorii auto respectă legislația. Până la începutul lunii iulie, aceștia au aplicat 733 de sancțiuni contravenționale doar în cazul șoferilor care au parcat pe pistele pentru bicicliști. Deplasarea direct pe piste a facilitat depistarea celor care încalcă prevederile OUG 195/2002.

Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între între 290 și 725 de lei și două sau trei puncte penalizare la permis pentru oprire sau, respectiv, staționare pe piste. Poliția Locală atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor.

Într-un comunicat, Poliția Locală Timișoara face apel și la cetățeni: „În cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări.”

Comentarii

comentarii