Acasă Actualitate Amenzi pentru rablele care afumă excesiv

Amenzi pentru rablele care afumă excesiv

DISTRIBUIȚI

Numeroasele maşini care circulă zilnic prin Timişoara fac ca aerul din urbea recunoscută cândva pentru verdeaţă şi parcurile pline de flori să fie, să fie, la orele de vârf, în preajma marilor bulevarde sau a intersecţiilor aglomerate, greu de respirat. Mai mult, prin traficul de coşmar de pe străzile Timişoarei îşi creează culoar, lăsând dâre groase de fum, şi numeroase vehicule complet depăşite din punct de vedere tehnic, care poluează excesiv. Pe acestea le are în vizor acţiunea tematică "Monitorizarea şi controlul autovehiculelor din punct de vedere al protecţiei mediului", organizată de Primăria Timişoara, Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră. Săptămâna trecută, echipaje mixte au ieşit pe străzile oraşului pentru a-i sancţiona pe şoferii camioanelor ce poluează excesiv.
Pe bulevardul Stan Vidrighin, au fost oprite mai multe vehicule de tonaj mare, din acestea, trei fiind depistate că depăşeau de două-trei ori concentraţia maximă admisă la pulberile de carburi.
“Această acţiune o considerăm necesară având în vedere sporirea continuă a numărului de autovehicule care circulă pe artele municipiului, precum şi circulaţia unui număr relativ mare de maşini cu un grad ridicat de uzură fapt care conduce implicit la emiterea în atmosferă a unor importante cantităţi de poluanţi (compuşi organici volatili, metale grele,-Cd, Pb, mono şi dioxid de carbon, pulberi în suspensie şi pulberi sedimentabile).
La acţiune au participat 3 consilieri de specialitate din cadrul serviciului Protecţia Mediului personal de specialitate din cadrul Registrului Auto Român şi un echipaj al Poliţiei Rutiere Timiş”, spune viceprimarul Adrian Orza, care susţine că acţiunile de acest tip vor continua, fiind extinse şi asupra vehiculelor mai mici. Un rezultat al acestei campanii îl va constitui realizarea unei “hărţi de risc", în care vor fi reliefate arealele, arterele cele mai poluate, funcţie de aceste date putând să fie propuse, prin hotărâri de consiliu local, măsuri de atenuare ale efectelor poluării.

Comentarii

comentarii