Acasă Actualitate Amenzi și suspendări de activitate în Piața Aurora

Amenzi și suspendări de activitate în Piața Aurora

780
DISTRIBUIȚI

Mai multe societăți din Piața Aurora au primit, în ultima lună, vizita polițiștilor locali și s-au ales cu procese verbale. Printre problemele care au cerut măsuri se numără: lipsa acordului de funcționare, nedeținerea documentelor justificative de proveniență a mărfii, neafișarea datelor de identificare și a prețurilor, nereguli privind funcționarea teraselor. Au fost aplicate 38 de sancțiuni, iar ca urmare a sancționărilor repetate, activitatea unui chioșc și a unui bar a fost suspendată definitiv. Un restaurant și o terasă sunt, de asemenea, în perioada de suspendare a activității și urmează să fie desființate din zona respectivă. Și două rulote din care se vindeau diverse produse de panificație și-au încheiat activitatea în zona pieței.

În ultima lună, în Timișoara, polițiștii locali au verificat deținerea și vizarea acordului de funcționare, modul în care funcționează comerțul stradal și terasele sezoniere și achitarea taxelor de ocupare a domeniului public în cazul acestora, precum și alte reguli de comerț. Au fost realizate 218 procese verbale de constatare a contravențiilor, din care 59 pentru lipsa acordului de funcționare, desfășurarea de alte activități decât cele autorizate, nerespectarea orarului sau nerespectarea suspendării pe o perioadă determinată.

Nu au scăpat nici cei care desfășoară activități comerciale fără a avea calitatea de comerciant, comercializează de produse cu termen de valabilitate expirat sau nu afișează prețurile. 44 de persoane au fost amendate pentru depozitarea de mărfuri pe căile de acces, neafișarea denumirii agentului economic, lipsa autorizațiilor de difuzare a fonogramelor și 40 pentru neavizarea acordurilor comerciale sau neachitarea taxelor de ocupare a domeniului public în cazul teraselor sezoniere. Acțiunile din Piața Aurora și din alte zone din oraș vor continua și în perioada următoare.

Comentarii

comentarii