Acasă Actualitate Amenzi și suspendări pentru firmele care încalcă legea

Amenzi și suspendări pentru firmele care încalcă legea

543
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali au verificat și în ultima lună modul în care societățile comerciale din Timișoara își desfășoară activitatea. În cele 162 de firme inspectate, s-au constatat 80 de încălcări ale prevederilor OG 99/2000 și HCL 538/2015. Amenzile au fost, în total, de 46.000 de lei, iar pentru 11 societăți s-a propus chiar suspendarea activității  comerciale pe o perioadă de 30 de zile.

Au fost sancționate fapte precum lipsa acordului de funcționare, neavizarea acordului de funcționare la zi, comercializarea de produse și servicii de piață altele decât cele înscrise în autorizația de funcționare, neafișarea la loc vizibil a acordului, neafișarea sau nerespectarea orarului de funcționare aprobat.

Societățile care au fost depistate în această situație sunt din domenii de activitate precum alimentație publică – baruri, restaurante, fast-food-uri, comerț cu amănuntul, întreținere și reparații auto și saloane de înfrumusețare. Polițiștii din cadrul Serviciului Inspecție Comercială doresc să determine reprezentanții firmelor să intre în legalitate și să desfășoare activități civilizate.

Comentarii

comentarii