Acasă Actualitate Amintiri ale unui şvab bănăţean: Majestăţile Lor Regele Carol al II-lea şi...

Amintiri ale unui şvab bănăţean: Majestăţile Lor Regele Carol al II-lea şi Marele Voievod Mihai au fost la vânătoare, la Nerău

1838
DISTRIBUIȚI

MS Regele Mihai I al României a plecat în lunga călătorie, spre Cer. În urmă a rămas imaginea sa de om blând, demn, educat, un român cu principii de la care nu a abdicat. Un portret uman de care sunt mândri toţi cei care au avut şansa de a-l întâlni.

Aşa sunt şi şvabii din comuna timişeană Nerău, care păstrează amintirea unor partide de vânătoare la care au participat Majestăţile Lor Regele Carol al II-lea şi Marele Voievod Mihai.

”A fost şi Regele nostru, al şvabilor bănăţeni, cu toate că am părăsit de ani buni România. Tata a fost în Armata Regală şi a luptat pe Frontul din Est până la Stalingrad.

Unchiul soţiei mele, Josef Jäger din Sântana, recrut fiind cu Majestatea Sa Regele, şi fiind premiantul Sântanei, a fost invitat la Majestatea Sa când au fost elevi şi a avut ocazia să-l cunoască la Sinaia şi a primit un cadou de 300 lei pentru cărţi.

Sunt nespus de mândru că Majestăţile Regale Regele Carol al II-lea şi Marele Voievod Mihai au fost la vânătoare la noi, la NERĂU, în Banat. Voi păstra memoria Majestăţii Sale cu mare respect în amintirile mele. A fost un Rege Mare, foarte respectat şi o personalitate deosebită” – ne-a scris la redacţie Herbert Filip, şvab care a rămas bănăţean în suflet.

Comentarii

comentarii