Acasă Actualitate Ample verificări ale polițiștilor locali la adresele unde nu există contracte de...

Ample verificări ale polițiștilor locali la adresele unde nu există contracte de salubrizare

816
DISTRIBUIȚI

Începând de ieri, 5 februarie, polițiștii locali au început o amplă acțiune de verificare a adreselor transmise de Retim cu locații generatoare de deșeuri, unde nu există contracte încheiate. Doar în prima zi de verificări, au fost sancționate opt asociații de proprietari, persoane fizice și societăți comerciale, cu amenzi între 500 și 1000 de lei, în diferite zone ale orașului.

Alt aspect verificat de polițiști a fost lipsa colectării selectivă a deșeurilor sau împrăștierea acestora de către diverse persoane care caută în pubele și fac mizerie în jurul acestora. Zilele trecute, un timișorean a semnalat un astfel de aspect în zona Calea Șagului, trei persoane fiind sancționate cu amenzi între 50 și 300 lei, deoarece au căutat în containerele cu deșeuri reciclabile, împrăștiind în jur resturile din acestea.

Poliția Locală atrage atenția persoanelor fizice, asociațiilor de proprietari și reprezentanților societăților comerciale că „au obligația să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor în caz contrar riscând sancțiuni drastice, la fel și în ceea ce privește obligația de a încheia contracte de salubrizare cu operatorul de specialitate”.

Cei care nu încheie contracte cu societatea de salubrizare riscă să primească amenzi între 500 și 1.000 lei, pentru persoanele fizice, și până la 2.500 lei pentru persoanele juridice. Celelalte adrese transmise de Retim, precum și aspectele secundare sesizate de polițiști, vor fi verificate în perioada următoare, „cu scopul de a contribui astfel la menținerea unui oraș curat și civilizat”, spun polițiștii locali.

Comentarii

comentarii