Acasă Actualitate Amploiații de la Primăria Timișoara au lăsat fără nume busturile de pe...

Amploiații de la Primăria Timișoara au lăsat fără nume busturile de pe Aleea Personalităților!

DISTRIBUIȚI

În  Parcul Scudier, pe Aleea Personalităților locale, busturile acestora privesc impasibile trecătorii. Trecătorii privesc și ei busturile – și câteodată nu prea înțeleg despre cine e vorba  sau de ce văd… ce văd.

Corneliu V. Vaida a constatat următoarele, în legătură cu această problemă: ”Dacă noi – băștinașii cu parul mai argintiu -îl putem recunoaște pe profesorul și criticul de artă Deliu Pietroiu, mai junii timișoreni și vizitatorii urbei se întreabă cine oare o fi cel ce nu merită ca numele său să fie  așezat întru luminarea necunoscătorilor. Nu aceiași întrebare și-o pun însă cei ce trec pe lângă bustul scriitorului cărășan  Virgil Birou, al cărui nume e legat, la figurat dar  mai nou – și la propriu – de Timișoara. Pe mine începe să nu mă mai mire nimic ….! Pe voi?”

Cine ar fi de vină, în acest caz? Evident amploiații de la Primăria Timișoara! Corneliu N. Vaida a concluzionat: ”Io, în nemernicia mea, am crezut că amploiații din Primărie nu-s prieteni doar cu statuia lui Adi Barar, în pofida faptului că o parte din finanțarea ei e aprobată și anul acesta prin HCL – o funcționară cu foncție(!) a onor primăriei cred că deja a facut hernie din efortul de a ne băga bețe în roate …. dar nu-i așa! E mai nașpa, zic!”

Comentarii

comentarii