Acasă Economic Amsterdam – atracția frumoaselor orașe nordice

Amsterdam – atracția frumoaselor orașe nordice

377
DISTRIBUIȚI

amsterdam

Există un oraş în Europa care oferă ceva pentru fiecare tip de turist, de la cel mai cuminte la ce mai rebel. Însă de departe, indiferent de gusturi, tuturor le va fi satisfăcută dorinţa de istorie, cultură, arhitectură, pentru că nu trebuie să ai decât un pic de simţ estetic pentru a te simţi bine în Amsterdam.

Agenţia de turism Ultramarin a pregătit în această vară o surpriză turistică numai potrivită pentru luna august: un circuit prin Ţările Nordice, cu oprire în Amsterdam, Rotterdam sau Bruxelles. O experienţă perfectă din punct de vedere al climei, pentru că niciun anotimp nu poate fi mai potrivit pentru a vizita oraşele, decât vara nordică – cu temperaturi de 27-28 de grade şi aer curat, nepoluat.
Drumuri şi poduri, ziduri de cetate şi castele măreţe, biserici cu grădini şi fântâni splendide, case semeţe şi pieţe publice îmbietoare – cam aşa se prezintă Amsterdamul turiştilor în miez de vară, dacă este să vorbim doar de ce se poate vedea la o plimbare la pas prin frumosul oraş. Amsterdamul are reputaţia unuia dintre cele mai cochete oraşe europene, pentru că este încărcat de artă şi istorie. Ultramarin vă aşteaptă să descoperiţi pe îndelete Amsterdamul cultural, într-un tur cu bicicleta, ce cuprinde Muzeul Van Gogh, Rijksmuseum (cu operele lui Rembrandt), Muzeul de Artă postmodernă sau Muzeul Evreiesc.
Şi pentru că oraşul, dar şi împrejurimile lui sunt greu de văzut într-o singură zi, în cea de a doua zi dedicată Amsterdamlui, turiştii vor putea admira celebrele mori de vânt olandeze aşezate în cochetele zone rurale din jurul oraşului. Splendoarea acestui oraș va putea fi simţită cel mai bine făcând turul Amsterdamului cu barca, admirând astfel atât Piaţa Dam, cât şi clădirile istorice aflate de-a lungul râului Amstel. Se va vedea şi Clara Maria, fabrica de brânzeturi, şi veţi admira şi simpaticii papucei de lemn olandezi. Piaţa de flori Singel va fi o delectare pentru ochi şi suflet, pentru că se spune că este piaţa în care se pot găsi cele mai multe specii de flori.
În apropiere se înalţă una dintre vechile porţi ale oraşului, cunoscută sub numele Waag sau Poarta Sfântului Anton. Ridicată în scop de apărare, poartă o inscripţie anunţând că piatra de temelie a fost pusă la 28 aprilie 1488. Cu certitudine, Amsterdamul farmecă încă de la primii paşi. Agenţia de turism Ultramarin vă propune, ca destinaţie de vacanţă inedită şi plină de amintiri, din 12 august, circuitul prin Benelux, o excursie care să vă readucă în suflet bucuria poveştilor nordice de demult. Detalii aici.

Comentarii

comentarii