Acasă Actualitate Ana Munteanu, sancționată și în Consiliul Local Timișoara. Nu va primi indemnizația...

Ana Munteanu, sancționată și în Consiliul Local Timișoara. Nu va primi indemnizația pe două luni

267
DISTRIBUIȚI

În ședința Consiliului Local Timișoara din 30 martie, la ultimul punct pe ordinea de zi suplimentară, a apărut și „proiectul de hotărâre privind sancționarea consilierului local Munteanu Ana-Maria”. Acesta, propus de consiliera locală Roxana Ionescu, PRO România, presupunea sancționarea Anei Munteanu cu remunerația pe două luni. Dintre cei 22 de consilieri locali care au votat, 21 au fost de acord. Reamintim, Anei Munteanu i-a fost suspendată pe o perioadă de un an și calitatea de membru USR.

Consilierii USR PLUS, colegii celei sancționate, au spus încă de la început că sunt de acord cu sancționarea. Liberalii au cerut, în schimb, și sancționarea celorlalți implicați, presupunând că ar fi fost o faptă premeditată în interiorul partidului. În replică, cei de la USR PLUS au spus că omologii lor vor să facă pe judecătorii, amintind că există o anchetă în acest sens. Andra Lepădatu, PSD, în schimb, a spus că vrea să respecte votul timișorenilor din 27 septembrie și nu consideră că deciziile de sancționare trebuie luată de consilierii locali. „Unii își fac campanie electorală pe această temă”, a punctat Lepădatu.

Inițial, liberalul Simion Moșiu a spus că „nu este de obligația Consiliului Local să facă poliție politică”. „Care este spiritul civic în partid? Restul nu e vinovat nimeni?”, a adăugat spus acesta după ce Roxana Iliescu a spus că ea a lansat acest proiect de hotărâre. „Au fost acțiuni care nu au de-a face cu statul de drept. Asta nu este țara pe care mi-o doresc eu (…) Nu știu dacă cei din USR, care au pus la punct această mârșăvie, se simt confortabil în această situație. (…) Există și alte persoane în spate. Nu se poate termina așa această poveste”, a punctat și Ștefan Sandu, de asemenea din PNL.

De la USR PLUS, au vorbit Dan Reșitnec și Răzvan Stana. Primul a spus că Ana Munteanu a fost deja sancționată în interiorul, că cei din USR PLUS vor vota și această propunere din Consiliul Local Timișoara, dar că dezbaterea ar trebui să se oprească aici. „Există o anchetă în desfășurare. Vă rog să faceți dovada dacă tot lansați acuzații. Dumneavoastră, deși ați spus că nu doriți asta, faceți circ”, a încheiat Stana.

Concret, în raportul de specialitate semnat de secretarul general Caius Șuli și anexat proiectului de hotărâre se arată: „Având în vedere solicitarea și expunerea de motive ale doamnei Roxana Iliescu – consilier local,  înregistrate cu nr. CS2021-000101 din 25.03.2021 și SC2021-008072 din 25.03.2021;

Luând în considerare faptul că doamna consilier local Munteanu Ana – Maria, în data de 20 martie 2021, s-a folosit de calitatea sa de consilier local pentru a asista la o acțiune a Jandarmeriei Române, de verificare a unui restaurant, făcând exces de calitatea sa de consilier,  pentru a demonstra că în restaurantul respectiv nu se respectă legea, prin această acțiune fiind încălcate prevederile art. 224 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/209-privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

În baza prevederilor art. 233 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/209-privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

Propunem înaintarea către Consiliul Local al Municipiului Timișoara a Proiectului de hotărâre privind sancționarea consilierului local Munteanu Ana–Maria”.

Comentarii

comentarii