Acasă Economic ANAF vinde la preț redus mașina lui Ceaușescu. Nu a reușit să...

ANAF vinde la preț redus mașina lui Ceaușescu. Nu a reușit să găsească cumpărător la prima licitație

881
DISTRIBUIȚI

ANAF a redus cu 25% prețul de vânzare al unei mașini folosite în trecut de Nicolae Ceaușescu, după ce la o primă licitație nu a reușit să atragă cumpărători.

Mașina aparține în prezent omului de afaceri Ovidiu Tender, de la care statul încearcă să recupereze bani după ce acesta a fost condamnat în 2015 la 12 ani și șapte luni de închisoare pentru înșelăciune și spălare de bani în dosarul Carom.

Pentru mașina Aro, produsă in 1977 și cu peste 70.000 de kilometri la bord, ANAF a vrut să obțină săptămâna trecută 137.500 de lei (circa 29.000 de euro la cursul actual), suma care nu include și TVA. După eșecul licitației de săptămâna trecută, ANAF a anunțat acum o nouă licitație, la prețul de 103.125 lei (21.740 euro). Autoturismul este un model ARO 304 pe benzină, de culoare gri, cu o capacitate de 2.495 cmc și 72.453 kilometri parcurși. Prețul ridicat a fost justificat de ANAF prin mențiunea că “autoturismul a fost utilizat de fostul președinte al României Nicolae Ceaușescu”.

Un Mercedes care i-a aparținut lui Ceaușescu a fost vândut în 2016 cu aproape 50.000 de euro în Germania Un autoturism Mercedes care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu a fost cumpărat contra sumei de 49.450 euro, la licitația organizată, sâmbătă, la Stuttgart, de casa de licitații Bonhams, în prezentarea mașinii fiind menționat sistemul de siguranță instalat de Securitate, în anii 1970. Banii vor fi donați unei fundații din România, potrivit casei de licitații. Nicolae Ceaușescu era deja în fruntea statului român de câțiva ani, când și-a achiziționat acest Mercedes-Benz 350 SL, în 1973.

”Poporul român a îndurat un deceniu de austeritate dureroasă, pentru ca dictatorul să plătească datoria externă a României, cauzată, de altfel, de împrumuturile sale nesăbuite din anii 1970, care, fără dubiu, au fost folosite, printre altele, și la achiziționarea acestui Mercedes”, se arată în prezentarea casei de licitații Bonhams.

 

Comentarii

comentarii