Acasă Eveniment Anchetă a poliţiştilor, după ce un căţel a fost legat de o...

Anchetă a poliţiştilor, după ce un căţel a fost legat de o căruţă și târât pe carosabil, fiind rănit

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din Caraş-Severin fac verificări, după ce un căţel a fost târât pe carosabil, fiind rănit. Anchetatorii au stabilit că doi câini au fost legaţi de o căruţă, un bărbat fiind cercetat. 

”Poliţişti din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de rănirea cu intenţie a animalelor, fiind sesizaţi despre faptul că la data de 14 septembrie a.c., un bărbat de 58 de ani din satul Vrăniuţ ar fi legat de partea din spate a unei căruţe, doi câini, pentru a-i transporta din Vrăniuţ în Mercina, unul dintre animale fiind târât pe carosabil şi rănit la membrele posterioare”, a transmis, miercuri, IPJ Caraş-Severin. 

Sursa citată a precizat că cei di câini au fost examinaţi de către medicul veterinar din cadrul biroului, urmând să primească îngrijiri de specialitate într-un cabinet de medicină veterinară.

Cele două animale au fost lăsate în grija fiicei bărbatului de 58 de ani, în afara oricărui pericol.

”Rănirea cu intenţie a animalelor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă, conform legii. Rugăm cetăţenii care sunt martori sau iau cunoştinţă despre orice fapte de maltratare a animalelor, să sesizeze de îndată Poliţia”, a mai transmis IPJ Caraş-Severin. 

Sursa: news.ro

 

 

Comentarii

comentarii