Acasă Actualitate Anchetă internă la un spital din vestul țării, după ce o pacientă...

Anchetă internă la un spital din vestul țării, după ce o pacientă a reclamat că a stat încuiată în salon şase ore cu o bolnavă care a murit

786
DISTRIBUIȚI

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a deschis o anchetă internă după ce o femeie a reclamat că a stat încuiată timp de şase ore într-un salon cu o pacientă care a murit din cauza coronavirusului. Un medic a demisionat după ce s-a constatat că nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile, iar un altul a fost înlocuit. Reprezentanţii SCJU spun că saloanele sunt încuiate pentru a preveni contaminarea, dar spun că “îngrijorător este, în acest context, faptul că este posibil ca în spatele uşilor închise nevoile unor pacienţi să fie ignorate de cadrele medicale, situaţie pe care încercăm să o corectăm prin schimbările operate în organigrama secţiei”.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a început verificări interne la Secţia de Boli Infecţioase Adulţi COVID-19 (clădirea din strada Stephan Ludwig Roth), în urma unor sesizări apărute luni seară.

“În urma verificărilor s-a constatat că medicul pneumolog dr. Rodica Negrescu nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile de serviciu. Drept urmare, dr. Negrescu şi-a înaintat demisia, iar medicul coordonator, dr. Gheorghe Nini a fost schimbat cu dr. Adrian Wiener, medic medicină internă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de SCJU Arad.

Referitor la pacienta care a decedat şi ar fi rămas şase ore în salon, SCJU Arad arată că acest aspect încă se verifică pentru a stabili exact cine se face vinovat.

“În ceea ce priveşte afirmaţiile referitoare la închiderea pacienţilor în saloane, menţionăm că această procedură se aplică la nivel naţional şi este o măsură de precauţie pentru a nu contamina partea decontaminată a secţiei. Îngrijorător este, în acest context, faptul că este posibil ca în spatele uşilor închise nevoile unor pacienţi să fie ignorate de cadrele medicale, situaţie pe care încercăm să o corectăm prin schimbările operate în organigrama secţiei”, adaugă reprezentanţii spitalului.

Ei menţionează că, la pacienţii care nu sunt în stare gravă, medicul intră dimineaţa pentru evaluarea stării pacientului, dar şi ori de câte ori este solicitat.

“Referitor la ancheta derulată în cazul Secţiei de Medicină a Muncii cu privire la modul în care s-au realizat internările pe secţie, ce s-a întâmplat cu pacienta decedată şi la cum au fost trataţi pacienţii, vă informăm că au fost sesizate autorităţile abilitate”, mai scrie în comunicat.

Ancheta a început după ce o pacientă a reclamat că a stat timp de şase ore în acelaşi salon cu o femeie care a murit din cauza coronavirusului, uşile salonului fiind încuiate.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii