Acasă Actualitate ANCOM primeşte studenţii la telecomunicaţii din Timişoara în stagii de practică

ANCOM primeşte studenţii la telecomunicaţii din Timişoara în stagii de practică

DISTRIBUIȚI

ANCOM a organizat în 22 mai, la sediul său din Timişoara, o întâlnire cu aproximativ 30 de studenţi şi profesori ai Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii "Politehnica" din Timişoara. Scopul programului “ANCOM în întâmpinarea comunităţii studenţeşti” este de a susţine studenţii în carieră, de a le oferi acces la informaţii din domeniul telecomunicaţiilor, studii de caz şi, de asemenea, o perspectivă practică asupra a ceea ce înseamnă o carieră în cadrul unei instituţii de reglementare, administrare şi control în domeniul comunicaţiilor.
“Odată cu deschiderea anului universitar 2009-2010, ANCOM le va oferi studenţilor din anii 3 şi 4 ai facultăţii de profil din acest centru universitar posibilitatea de a urma un stagiu de practică de 10 zile în cadrul departamentelor tehnice ale Autorităţii”, a declarat în cadrul video-conferinţei organizate de Autoritate Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM, în deschiderea acestui eveniment. Specialiştii ANCOM au prezentat studenţilor activitatea Autorităţii, precum şi modalitatea în care se desfăşoară misiunile de monitorizare a utilizării spectrului radio. Preşedintele ANCOM a mai arătat că, în cadrul stagiului de practică, studenţii vor avea ocazia de a afla detalii despre cum se stabilesc principiile reglementării tehnice şi economice în cadrul Autorităţii, care sunt etapele premergătoare adoptării unei reglementări, cum se desfăşoară acţiunile de depistare a emisiilor neautorizate şi a perturbaţiilor sau cum au loc verificările echipamentelor privind încadrarea în limitele standardelor de compatibilitate şi măsurătorile densităţii de putere a câmpului electromagnetic. Pe parcursul stagiului, studenţii vor fi îndrumaţi de un mentor şi vor avea şi o zi dedicată planificării carierei împreună cu specialiştii în resurse umane ai Autorităţii.
La Timişoara, studenţii, alături de dl. prof. ing. dr. Marius Oteşteanu, decanul facultăţii, şi de dl. Florin Alexa conf. univ. dr. al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii "Politehnica" din Timişoara au participat şi la două sesiuni practice de prezentare a aparaturii tehnice de monitorizare a spectrului şi a staţiilor mobile de monitorizare.
ANCOM este instituţia care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii din Romania si veghează la respectarea acestora.

Comentarii

comentarii