Acasă Actualitate Andrei Marin, fostul manager, şi-a recâştigat funcţia la Înalta Curte de Casaţie...

Andrei Marin, fostul manager, şi-a recâştigat funcţia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

459
DISTRIBUIȚI

Şoc la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara
“Deocamdată, noi nu am primit nicio notificare oficială, nici de la instanţă, nici de la Ministerul Sănătăţii”, a declarat dr. Adi Crăciun, actualul manager interimar al spitalului.
Andrei Marin, fostul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara, suspendat din funcţie printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii, în 2008, şi-a recâştigat postul printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, la sfârşitul lunii iunie 2009.
“E o decizie dată de instanţă şi este irevocabilă şi executorie”, a declarat Andei Marin.

Procesul s-a desfăşurat mai întâi la Curtea de Apel Timişoara

Printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii (MS), din decembrie 2006, Andrei Marin a fost numit în funcţia de manager al Spitalului “Louis Ţurcanu” Timişoara. Lucrurile au mers bine până în luna mai 2008, când, tot printr-un ordin al MS, Marin a fost revocat din funcţia de manager. “Întrucât am considerat că ordinul de revocare a fost ilegal, l-am contestat la instanţa de contencios administrativ competentă, solicitând atât anularea în totalitate a acestuia, cât şi suspendarea executării ordinului, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acţiunii în anulare a ordinului, în conformitate cu legea”, a precizat Marin. Procesul s-a desfăşurat mai întâi la Curtea de Apel Timişoara, apoi, la Oradea. Astfel, prin Decizia din 30 iunie 2009 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, irevocabilă, s-a admis cererea de suspendare a executării Ordinului nr. 891, din 2008, al Ministerului Sănătăţii. Acum, funcţia de manager al Spitalului “Louis Ţurcanu” Timişoara trebuie să-i revină lui Marin. “Pentru toate aceste considerente, raportat la dispozitivul Decizei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vă anunţ că, începând cu data de 3 iulie 2009, mă voi prezenta la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara, în vederea reluării activităţii şi exercitării atribuţiilor de serviciu aferente funcţiei de manager de spital. Orice îngrădire sau împiedicare a desfăşurării, în condiţiile legii, a activităţii putând declanşa procedura răspunderii penale pentru obstrucţionarea aplicării întocmai şi de îndată a unei hotărâri judecătoreşti irevocabile şi executorie”, se arată în adresa trimisă de către Andrei Marin actualei conduceri a Spitalului “Louis Ţurcanu” Timişoara.

“Noi nu am primit nimic!”

Dr. Adi Crăciun, actualul manager interimar al spitalului, a declarat că nu a primit nimic oficial. “Noi nu am primit nimic de la Ministerul Sănătăţii, deocamdată. Posibil să fie adevărat. Nu ştiu ce să vă spun, atât timp cât nu avem o hârtie oficială a MS, nu putem să facem niciun comentariu. Domnul Marin a venit cu un document cum că a fost suspendată suspendarea lui din funcţie, până la decizia finală a procesului. Deocamdată, noi nu am primit nicio notificare oficială, nici de la instanţă, nici de la minister”, a declarat actualul manager.

Comentarii

comentarii