Acasă Actualitate Andrei Marin, managerul Spitalul “Louis Ţurcanu” Timişoara, a fost revocat din funcţie

Andrei Marin, managerul Spitalul “Louis Ţurcanu” Timişoara, a fost revocat din funcţie

488
DISTRIBUIȚI

Andrei Marin, managerul Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara, a fost revocat din funcţie de către Ministerul Sănătăţii (MS), miercuri, 15 iulie. Fostul manager interimar, Adi Crăciun a revenit la şefia spitalului.
Andrei Marin, suspendat din funcţie printr-un ordin al MS în 2008, şi-a recâştigat postul printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, la sfârşitul lunii iunie 2009. Acum, l-a pierdut iarăşi.
Amintim că printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii (MS) din decembrie 2006, Andrei Marin a fost numit în funcţia de manager al Spitalului “Louis Ţurcanu” Timişoara. Lucrurile au mers bine până în luna mai 2008, când, atunci, tot printr-un ordin al MS, Marin a fos revocat din funcţia de manager. “Întrucât am considerat că ordinul de revocare a fost ilegal, l-am contestat la instanţa de contencios administrativ competentă, solicitând atât anularea în totalitate a acestuia cât şi suspendarea excutării ordinului, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acţiunii în anulare a ordinului, în conformitate cu legea”, a precizat Marin. Procesul s-a defăşurat mai întâi la Curtea de Apel Timişoara, apoi, la Oradea. Astfel, prin Decizia din 30 iunie 2009 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, irevocabilă, s-a admis cererea de suspendare a executării Ordinului nr. 891, din 2008, a Ministerului  Sănătăţii. Acum, funcţia de manager al Spitalului “Louis Ţurcanu” Timişoara a trebuit să-i revină lui Andrei Marin.
Interesant este că Marin şi-a reluat postul în linişte. MS s-a supus deciziei instanţei a aprobat imediat ordinele de revocare a menagerului interimar şi de acceptare pe post a lui Marin. Acum totul s-a revocat. Adrei Marin nu va ceda şi va continua procesele şi, dacă va fi nevoie, va ajunge până la CEDO.

Comentarii

comentarii