Acasă Politica Andrei Meșter, consilier local la Timișoara, dat afară din USR, pentru că...

Andrei Meșter, consilier local la Timișoara, dat afară din USR, pentru că „a continuat să acționeze împotriva obiectivelor politice ale partidului”

DISTRIBUIȚI

USR Timiș l-a exclus pe Andrei Meșter, consilier local la Timișoara. Acesta ar fi „continuat să acționeze în calitatea sa de consilier local USR Timișoara împotriva obiectivelor politice ale partidului” și după ce fusese deja sancționat o dată. Decizia de a fi exclus a fost luată de Biroul Județean USR Timiș, în ședința convocată pe 23 iunie 2022, ca urmare a unei sesizări.

„S-a constatat că, chiar și după prima sancțiune îndreptată împotriva sa, domnul Meșter a continuat să acționeze în calitatea sa de consilier local USR Timișoara împotriva obiectivelor politice ale partidului, subminând eforturile administrației și ale grupului de consilieri USR. Totodată, el a escaladat situația prin declarații publice denigratoare față de colegii săi”, transmit reprezentanții USR Timiș.

Andrei Meșter ar fi la a doua abatere astfel de abatere din ultimele 2 luni. „Acest fapt a constituit factor agravant în judecarea noii spețe”, țin să menționeze reprezentanții partidului. Tot potrivit acestora, Meșter alineatele b, c și g ale articolului 13 din statutul USR. https://www.usr.ro/statut/#capitolul3.

„Urmare a deciziei, domnul Andrei Meșter pierde toate drepturile și obligațiile care izvorăsc din statutul de membru USR. El va fi înlocuit în Consiliul Local Timișoara de unul dintre candidații următori de pe lista cu care USR Timișoara s-a prezentat la alegerile locale din septembrie 2020”, conchid reprezentanții USR Timiș.

Articolul invocat de aceștia pentru excludere arată astfel:

„Membrii USR au următoarele îndatoriri:
a. să respecte statutul USR, precum şi orice acte de decizie ale (în ordinea importanţei):
i. organelor de conducere naţionale;
ii. organelor de conducere din care fac parte;
iii. organelor de conducere judeţene/municipale corespunzătoare Filialei Locale de care aparţin;
iv. organelor de conducere ale Filialei Locale de care apartin;
b. sa nu întreprindă acţiuni în contradicţie cu obiectivele politice ale USR;
c. sa nu prejudicieze, prin luări de poziţie publice, interesele legitime ale USR şi ale membrilor săi; (…)
g. să nu aibă un comportament injurios sau calomniator la adresa unui alt membru USR”.

Vă amintim că, în ultima perioadă, mai mulți membri ai USR – în special cei proveniți din PLUS după fuziune – și-au prezentat și public dezamăgirile, iar unii și-au anunțat chiar plecarea din partid. De altfel, și Meșter provine tot din aceeași facțiune.

Sursă foto: Andrei Meșter/Facebook

Comentarii

comentarii