Acasă Actualitate Andrei Toader, un timişorean în vârstă de 13 ani, este noul campion...

Andrei Toader, un timişorean în vârstă de 13 ani, este noul campion al Marii Britanii la dans sportiv

DISTRIBUIȚI

Andrei Toader, un timişorean în vârstă de 13 ani, este noul campion al Marii Britanii la dans sportiv, pe 2015. În acelaşi timp, el este şi cel mai tânăr român dansator sportiv din toate timpurile care a devenit campion naţional în Regatul Unit. Andrei a câştigat două dintre categoriile competiţiei desfăşurate, la Bournemouth UK, între 23-36 iulie.
Andrei Toader împreună cu partenera lui, britanică Mia Linnik-Holden (12 ani) au devenit campionii Marii Britanii, la categoria Juniori sub 14 ani la dansuri Ballroom (Vals, Tango, Foxtrot, Vals Vienez, Quickstep) şi Latino (Cha-Cha-Cha, Rumbă, Samba, Paso doble, Jive), în total nu mai puţin de 10 dansuri.
Ovidiu Toader, tatăl tânărului, a spus că inclusiv povestea întâlnirii celor doi este una neobişnuită. Mama Miei a dat un anunţ pe facebook că este în căutarea unui partener valoros pentru fiica ei, iar tatăl lui Andrei a răspuns mesajului. De aici lucrurile s-au mişcat rapid, Andrei a dat o proba cu nouă să partenera şi au intrat direct în competiţii. Uimitor este că performanţă celor doi de a ajunge campioni naţionali ai Marii Britanii s-a produs la doar 8 săptămâni după ce Andrei s-a mutat în Regatul Unit.
Andrei Toader a început să danseze la vârstă de 6 ani şi în ultimii 3 ani a făcut parte din lotul naţional de dans sportiv al României. Acum Andrei locuieşte în Manchester la familia partenerei de dans. Tradiţia dansului sportiv este foarte importantă în Marea Britanie. Anglia este locul unde a luat fiinţă prima federaţie de dans sportiv WDC (World Dance Council) din lume în 1950 şi unde Ballroom Dancing este la un nivel competiţional foarte ridicat. Blackpool UK, foarte aproape de Manchester este locul în care fiecare dansator îşi doreşte să ajungă să concureze măcar o dată în viaţă! “United Kingdom Closed” este denumirea pentru Campionatul Naţional în care cel puţin un membru al perechilor concurente este cetăţean britanic. Celelalte evenimente sunt Open adică se pot înscrie şi perechi din alte ţări –a povestit tatăl Ovidiu.

Comentarii

comentarii