Acasă Eveniment Angajata unei bănci din Timișoara, suspectată că timp de 11 ani a...

Angajata unei bănci din Timișoara, suspectată că timp de 11 ani a făcut peste 800 de transferuri bancare ilegale. Prejudiciu de 9 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii Birgăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii DIICOT au pus în executare trei mandate de percheziţii la persoane suspecte că au făcut operaţiuni financiare în mod fraudulos, timp de 11 ani. Vizată este o angajată a unei bănci din Timişoara. Prejudiciul este de 9 milioane de lei. 

Femeia, angajată a unei sucursale bancare din Timişoara, a folosit diferite dispozitive pentru a face transferuri bancare din conturile unor clienţi al băncii.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2021, o persoană bănuită ar fi efectuat, prin utilizarea neautorizată a unor date de identificare ale titularului şi ale contului bancar sau folosind, fără drept, dispozitive de tip token sau digipass, eliberate pe numele clienţilor, 802 transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare ale unor clienţi. Pe parcursul celor 11 ani, persoana ar fi accesat ilegal conturile de internet banking ale unor clienţi (705 acte materiale) prin folosirea, fără drept, a dispozitivelor de tip token sau digipass”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei.

Angajata sucursalei bancare a falsificat şi o semnătură pentru a transfera ilegal 73.000 de lei.

”De asemenea, în vederea justificării unui transfer bancar, ar fi plăsmuit un înscris, sub semnătură privată, pretins încheiat de către un client al băncii, pe care l-ar fi folosit pentru a justifica un transfer bancar de aproximativ 73.000 de lei. În activitatea infracţională persoana ar fi beneficiat de sprijinul altor 4 persoane, care ar fi înlesnit activitatea infracţională, prin punerea la dispoziţie a datelor conturilor bancare folosite de aceştia, conturi care au fost utilizate în vederea realizării de transferuri frauduloase”, se mai arată în comunicat.

În această modalitate, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 9 milioane de lei (2,5 milioane de euro).

În urma percheziţiilor, au fost descoperiţi şi ridicaţi 7.500 de euro, 1.000 de lei, 4 mini lingouri de aur, 9 telefoane mobile, 8 memory stick-uri, un laptop, două ştampile şi documente.  

Un număr de 5 persoane au fost duse la sediul DIICOT Timişoara, pentru audieri.

Comentarii

comentarii