Acasă Administraţie Angajați ai Primăriei Timișoara, trimiși la un curs de „arboricultură urbană”. Vor...

Angajați ai Primăriei Timișoara, trimiși la un curs de „arboricultură urbană”. Vor învăța cum să tomografieze arborii, cum să intervină corect și cum să folosească Registrul Verde

484
DISTRIBUIȚI

Începând de marți, 21 septembrie, până vineri, 24 septembrie, Primăria Timișoara își trimite mai mulți angajați ai Direcției Infrastructura Verde, dar și ai celor trei firme care se ocupă de întreținerea parcurilor din oraș, la un curs de „arboricultură urbană”. Acesta este oferit gratuit de Asociația Peisagiștilor din România, în parteneriat cu compania Enel. Mai mulți experți ar urma să îi învățe pe cursanți cum să folosească Registrul Verde sau cum să tomografieze arborii, dar vor fi realizate și câteva intervenții pe teren..

„Evenimentul de la Timișoara va cuprinde elemente teoretice și practice, urmând ca participanții să fie instruiți cu privire la folosirea Registrului Verde și să descopere exemple de bună practică în acest sens. Mai mult, Cursul de Arboricultură Urbană va avea în structura sa o componentă extrem de importantă pentru crearea unor orașe durabile, respectiv tomografierea arborilor veterani. Acest proces non-invaziv este esențial pentru menținerea unui mediu sigur și sănătos, echipamentele folosite având capacitatea de a analiza structura arborelui și de a observa cât de afectată este rezistență sa.

Totodată, în timpul cursului vor fi realizate și intervenții de tăiere în coronamentele unor arbori cu poziționări diferite în cadrul infrastructurii verzi, acestea urmând să se desfășoare alături de specialiști ai AsoP România și de arboricultori atestați la nivel internațional, reprezentanți ai ARA – Asociația Română de Arboricultură”, transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara.

Comentarii

comentarii