Acasă Actualitate Angajații barurilor și restaurantelor din Timișoara organizează un mare protest, vineri, în...

Angajații barurilor și restaurantelor din Timișoara organizează un mare protest, vineri, în Piața Victoriei

14872
DISTRIBUIȚI

Angajații Horeca din Timișoara organizează un mare protest, vineri 16 octombrie, de la ora 17.00, în Piața Victoriei din centrul orașului, pentru a trage un semnal față de faptul că restaurantele, barurile și cafenelele sunt la un pas de faliment, din cauza măsurilor drastice luate de guvernul României, cu intenția de a-i închide pe toți.

”Treziți-vă, protestul Horeca ne poate aduce la realitate. Haideți dragi colegi muzicanți, lăutari, ospătari, bucătari, patroni ai restaurantelor, barurilor și cafenelelor din Timiș, veniți la protest!

Să ieșim vineri 16 octombrie 2020 de la ora 17, în Piața Victoriei din Timișoara să încercăm să primim dreptul din nou la muncă, fiecare cu meseria lui!”, este mesajul organizatorilor.

PROTEST industria HORECA TIMISOARA:

”Urmare a crizei datorată pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria HORECA este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 80% față de primele nouă luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 50% dintre operatori. Restricționarea vânzării și a consumului în restaurant, închiderea sectorului organizării de evenimente, a barurilor și cafenelelor,  nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii. Prin aceste restricții se aduc doar mari prejudicii industriei ospitalității în ansamblu – hoteluri, restaurante, cafenele, organizări de evenimente.

Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin măsuri total disproporționate față de situația reală, astăzi fiind afectați în mod direct de aceste restricții nejustificate 400.000 de angajați, precum și aproximativ 210.000 angajați ai furnizorilor de produse, materii prime și servicii, conform statisticilor naționale. Suntem implicați și afectați:

hoteluri, restaurante, cafenele, baruri, locații de evenimente, firme de prestări servicii decorațiuni, muzică, croitorie, make up, entertainment, furnizori de marfă, utilități, producători locali, servicii de transport, ghizi, agenții de turism. Vi se pare puțin și neînsemnat?

De ce e mai periculos să ai invitați la o masă 20 de persoane, decât a lucra intr-o hală de 200 de persoane, timp de 8 ore?

De ce această industrie a fost controlată săptămânal, din iunie și până acum, nu s-au constatat riscuri majore, nu există focare majore de infecție în niciun  restaurant sau hotel , cum sunt în atâtea companii și instituții publice, și totuși noi suntem singurii sancționați?

De ce ni se explică de fiecare data că ni se face un favor prin a ni se permite să muncim? Noi suntem antreprenorii și contribuabilii care susțin economia locală. Cu noi veți face din Timișoara un oraș turistic sau nu!

De aceea

PROTESTĂM:

1. LASATI-NE SA MUNCIM!!!

Opriți  discriminarea industriei HORECA! !! Nu există nici o statistică care să demonstreze că industria Horeca este cauza principală a creșterilor cazurilor de COVID-19 ! In lunile de vară în care majoritatea populației a beneficiat de vacantă și în special de serviciile HORECA , numărul de cazuri a ramas CONSTANT!!! Dupa inceperea școlilor, revenirea la locurile de muncă și ALEGERILE LOCALE, numarul cazurilor de COVID-19 a explodat!!!

2. Solicităm ca industria Horeca sa fie oprită doar dacă toate celelalte sectoare ale industriei vor fi oprite. Limita de 1,5 sau 3 la mie nu se aplică în alte sectoare de industrie, solicităm sa nu se aplice nici industriei Horeca.

3. Solicităm anularea impozitului specific și a impozitului pe venit pentru Horeca, în anul in curs și anul viitor.

4. Solicităm același program de lucru, aceleași condiții de restricții sau orar, cu respectarea normelor de siguranță, pentru  restaurante, locații de evenimente, baruri sau cafenele, pe întreaga perioadă a stării de alertă.

5. Solicităm anularea impozitelor locale pentru clădirile și terenurile active  în domeniul Horeca.

Nu distrugeți antreprenoriatul local și comunitatea. Trebuie să trăim cu acest virus și să câștigăm razboiul supraviețuirii!

Doar să ne respectăm și să nu mai fim mințiți!”

Comentarii

comentarii