Acasă Economic Angajații Carrefour România au declanșat o acțiune de protest

Angajații Carrefour România au declanșat o acțiune de protest

DISTRIBUIȚI

Angajații din România ai retailerului francez Carrefour au inițiat acțiunile de protest. Sindicatele din cadrul grupului Carrefour: Sindicatul Salariaților Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Național Artima, Sindicatul Național Supeco, alături de Federația Sindicatelor din Comerț, au anunțat anterior că organizează o acțiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, Nr 4C.

„Luni, 25 martie, între orele 11.00 și 13.00, va avea loc protestul membrilor de sindicat din cadrul companiilor membre ale grupului Carrefour SA. CITEȘTE ȘI A crescut numărul firmelor radiate Sindicatele din cadrul grupului Carrefour: Sindicatul Salariaților Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Național Artima, Sindicatul Național Supeco, alături de Federația Sindicatelor din Comerț, organizează o acțiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, Nr 4C”, a informat sindicatul.

Principalele solicitări ale angajaților care au anunțat proteste sunt legate de acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă și de acordarea primei de transport pentru angajații din toate formatele Carrefour. Protestul va fi susținut simultan în magazine, de către membrii de sindicat, prin purtarea unor bandane de culoarea altă, fără oprirea lucrului.

Compania franceză Carrefour SA are rezultate financiare foarte bune în România, cu o creștere anuală de 7% a cifrei de afaceri, potrivit datelor companiei. Aceste rezultate se datorează în mare măsură efortului miilor de angajați care asigură aprovizionarea, aranjarea corectă a mărfurilor și funcționarea zilnică a magazinelor. Acești angajați sunt plătiți în general la nivelul salariului minim sau în proximitatea acestuia. CNS Cartel ALFA este alături de membrii săi și le susține revendicările.

Sursa: profit.ro

Reacţia reprezentanţilor Carrefour

Reprezentanții Carrefour România “au coborât să le comunice protestatarilor că nu cresc valoarea tichetelor de masă și nu acordă prima de transport”, au menționat membrii Sindicatului Carrefour într-o postare pe Facebook. 

Comentarii

comentarii