Acasă Actualitate Angajații Colterm Timișoara se pregătesc de grevă

Angajații Colterm Timișoara se pregătesc de grevă

2408
DISTRIBUIȚI

Uriaşele probleme financiare ale Colterm Timişoara par fără rezolvare. În ciuda sumelor enorme de bani pompate de Primăria Timişoara în companie. Angajaţii Colterm care fac parte din Sindicatul Liber şi Independent Electrocentrale CET-SUD Timişoara au avut o şedinţă în data de 15 ianuarie 2019 şi au hotărât că aşa nu se mai poate continua.

”Având în vedere că în ultimele 12 luni Administraţia COLTERM S.A. a încălcat în mod repetat prevederile Contractului Colectiv de Muncă COLTERM 2018-2020, respectiv Art. 1.9, Art. 4.52, Art. 4.53, precum şi Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, în fapt prin neacordarea la datele stabilite a salariilor şi tichetelor de masă, angajaţii s-au confruntat cu probleme majore financiare şi sociale, iar solicitările noastre de respectare a prevederilor C.C.M. au fost ignorate.

Precizăm că toţi salariaţii membrii de sindicat au înţeles în această perioadă problemele cu care s-a confruntat compania, sperând că după ce au acceptat să meargă în şomaj tehnic şi după ajutorul financiar primit de la Primăria Municipiului Timişoara, lucrurile vor intra în normalitate, dar în realitate acordarea drepturilor salariale şi a tichetelor se face fără a se şti o dată sigură şi într-un mod haotic şi discriminatoriu, cu toate că Administraţia COLTERM a dat asigurări că totul va fi în regulă, astfel s-au creat premisele declanşării unui conflict de muncă.

Având în vedere cele prezentate, facem pe această cale un apel către Administraţia COLTERM S.A. de a intra în normalitate deîndată, respectiv să acorde tuturor angajaţilor, fără nicio discriminare, salariile şi tichetele de masă, precum şi toate drepturile prevăzute în C.C.M., altfel suntem nevoiţi să declanşăm toate formele de luptă sindicală pentru a ne apăra drepturile ce ni se cuvin”, precizează într-un comunicat de presă Victor Ghenea, liderul Sindicatului Liber şi Independent Electrocentrale CET-SUD Timişoara.

Comentarii

comentarii